Interviu cu…antrenori !

De cand am inceput seria interviurilor RAXSPORT m-am concentrat pe actorii principali : jucatorii. Primul interviu publicat pe RAXSPORT care nu ii are ca protagonisti pe juniori este dedicat antrenorilor.

Prin amabilitatea celor de la Baschetprahova voi reda interviul pe care cei 4 antrenori angrenati in turneul de baraj U14 l-au acordat zilele acestea site-ului amintit. Interviul original il gasiti AICI.

Haideti sa vedem cum au raspuns cei 4 antrenori celor 6 intrebari adresate de Baschetprahova. Redau mai jos interviul integral.

 

“Cum caracterizati acest sezon pentru echipa dumneavoastra? Aspecte pozitive vs aspecte negative

Alexandru Rubint (CSU SIBIU): Pana in acest moment, a fost un sezon bun din punctul meu de vedere, echipa a crescut comparativ cu anul trecut. Ca aspect negativ as puncta necalificarea directa la turneul final
Ivan Gemaljevic (CSU Ploiesti): Avem o tendinta ascendenta in evolutii. Baietii s-au acomodat foarte bine cu stilul meu si faptul ca am ajuns din primul an sa avem sanse sa accesam turneul final este un mare plus. Singurele aspecte negative au fost accidentarile si lipsa de concentrare in anumite momente.
Radu Ciorogaru (CSS Nr1 Phoenix Constanta): Aspectele negative sunt acelea ca pe întreaga perioada competițională nu am avut toți copiii apți din punct de vedere medical, dar totodata un lucru pozitiv este acela ca cei care i-au înlocuit au fost peste așteptări.
Mircea Batin (CSS Viitorul Cluj Napoca): Un sezon relativ bun, tinand cont de faptul ca am avut o grupa foarte grea in faza de calificare: CSS Sighet, CS U BT Cluj-Napoca, CSM Oradea, si un parcurs bun in grupa B valorica, cu niste adversari mai slabi cotati .

 

Cum decurg pregatirile pentru turneul de baraj ?

Alexandru Rubint : Pregatirile decurg normal, ne antrenam la fel cum ne -am antrenat si pentru celelalte meciuri pe care le-am disputat in acest sezon. Baietii sunt motivati si asteapta cu nerabdare aceste jocuri.
Ivan Gemaljevic : Am avut o saptamana plina de antrenamente atat individuale, in prima parte a zilei cat si colective, in partea a doua a zilei si vorbim aici de saptamana de vacanta. Am inceput in forta saptamana 01.05 – 04.05 cu antrenamente in fiecare zi pentru a atinge punctul maxim la sfarsitul acestei saptamani.
Radu Ciorogaru: Pregatirile au decurs ok.
Mircea Batin : Greu, din cauza sarbatorilor si a faptului ca majoritatea sportivilor sunt plecati din localitate.

 

Ce obiective aveti legat de acest turneu ?

Alexandru Rubint: Obiectivul este clar, calificarea la turneul final. Nerealizarea acestui obiectiv ar insemna un sezon ratat. Ne dorim sa castigam toate meciurile de la acest turneu.
Ivan Gemaljevic: Ne dorim sa avem trei jocuri foarte bune, din care sa obtinem trei victorii si automat calificarea la turneul final.
Radu Ciorogaru : Obiectivul nostru este acela de a fi prezenți la turneul final.
Mircea Batin : Sa jucam cat mai bine, sa inchegam un grup unit, si de ce nu, sa facem o figura frumoasa .

 

De ce echipa va e teama cel mai mult ?

Alexandru Rubint : Nu ne temem de nici o echipa, incercam sa jucam cat mai bine in fiecare meci si daca se poate, sa le castigam pe toate.
Ivan Gemaljevic : Nu ne este teama de nimeni. Daca jucam bine adversarelor noastre o sa le fie teama de noi.
Radu Ciorogaru : Nu pot spune ca îmi este teama de vreo echipa. Din punctul meu de vedere, echipa din Sibiu este cea mai bine organizata dintre cele patru echipe prezente la turneul de baraj , dar ținând cont ca sunt copii, orice lucru poate fi imprevizibil.
Mircea Batin : Nu ne temem de nici o formatie de la acest turneu de baraj. CSU Sibiu este clar favorita grupei, insa vom lupta pe teren, de la egal la egal, pentru a obtine rezultatele mult dorite .

 

Probleme medicale ? Aveti emoţii înaintea acestui turneu de baraj ?

Alexandru Rubint: Avem cateva probleme medicale , va lipsi un jucator din rotatie. Putem trece peste aceasta problema si sper sa-l am refacut 100% la turneul final. Emotii nu avem, la cum am jucat pana in acest moment nu cred ca nu ne putem realiza obiectivul.
Ivan Gemaljevic : Da, iar avem probleme medicale. Daca la ultimul turneu de la Craiova capitanul nostru a facut varicela, acum inca nu stim daca vom putea conta pe unul dintre pivoti, Ionescu Stefan, care are aceeasi problema. Emotii nu sunt pentru ca avem incredere in noi ca putem realiza ceea ce ne-am propus.
Radu Ciorogaru: Probleme medicale nu mai avem in momentul de fata , am trecut peste acest lucru, in urma cu o luna de zile. Nu am emoții absolut deloc, sunt încrezător in motivația copiilor cât si in a mea.
Mircea Batin : Avem 3 indisponibilitati, insa vom cauta metode sa le suplinim. Copiii vor fi pregatiti psihic pentru acest turneu, foarte important pentru ei, unde pot culege rodul muncii lor din ultimul an de zile. 

 

In cazul unei calificari la turneul final, ce sperante aveti de la acest turneu ?

Alexandru Rubint: Pentru turneul final dorim sa ne depasim performanta de anul trecut (locul 6) sau macar sa ne pastram aceasta pozitie.
Ivan Gemaljevic : Vrem sa facem o figura frumoasa la turneul final. Sunt echipe care joaca de mult timp impreuna si pornesc ca favorite certe. Dar sunt sigur ca o sa fim surpriza acelui turneu.
Radu Ciorogaru : Fiecare meci de la turneul final va fi o provocare. 
Mircea Batin : Speranta moare ultima:) Ne-ar placea sa ocupam o pozitie cat mai sus in clasament, insa, realist fiind, un loc 6-7 , ne-ar multumi pe deplin.”

 

 

Acesta a fost interviul cu cei 4 antrenori. Interesant… Vom vedea duminica seara in ce masura sperantele si calculele le vor fi confirmate. Noi sustinem CSU SIBIU !!!

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.