Baschet U18 – Campionatul European 2019 la start

Vineri 26 iulie debutează la Oradea FIBA U18 European Championship, Division B. Între 26 iulie și 4 august, în orașul de pe Criș, 24 de echipe se vor confrunta pentru a obține promovarea în elita baschetului european U18. 8 meciuri în 10 zile îi așteaptă pe tricolori.

Dacă anul trecut am mers la Sarajevo pentru meciurile U16, anul acesta avem o deplasare mai scurtă. Oradea este gazda competiției U18 la care participă naționala României. Reședința județului Bihor, Oradea are o populație puțin peste 200.000 de locuitori. Se află pe râul Crișul Repede, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Reprezentativa României a avut stagii de pregătire la București și Oradea. Băieții au avut 2 meciuri amicale în Bulgaria, 2 cu Slovacia și 1 cu Macedonia de Nord.

Foto 24secunde.ro

Lotul României pentru Europeanul U18 îi cuprinde pe Toma Lungoci (U-BT Cluj-Napoca), Tudor Todea (U-BT Cluj-Napoca), Anton Rotaru (U-BT Cluj-Napoca), Luca Vișan-Hara (Agronomia București), Luca Vasile (SUA), Dragoș Axinte (U-BT Cluj-Napoca), Enzo Vescan (LPS Bihorul Oradea), Matei Bodea (Agronomia București), Luca Domocoș (U-BT Cluj-Napoca), Cristian Cotoară (Germania), Mihnea Brie (U-BT Cluj-Napoca) și Mihai Cârcoană (U-BT Cluj-Napoca). 8 dintre ei au fost și anul trecut la Sarajevo…

Staff-ul tehnic al României este format din Hristu Șapera (antrenor principal), Răzvan Cenean (antrenor secund) și Mihai Nica (kinetoterapeut).

Cele 24 de echipe participante la FIBA U18 European Championship, Division B, sunt împărțite în 4 grupe a câte 6 echipe. Ai noștri fac parte din grupa A, alături de Estonia, Polonia, Elveția, Bulgaria și Belgia. Grupa B le cuprinde pe Irlanda, Georgia, Danemarca, Ucraina, Slovacia și Macedonia de Nord. În Grupa C se află Bosnia Herțegovina, Israel, Luxemburg, Cehia, Norvegia și Islanda. În grupa D se înfruntă Belarus, Suedia, Kosovo, Ungaria, Austria și Portugalia.

 

Meciurile din grupe se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare, în zilele de 26, 27, 28, 30 și 31 iulie. Locurile 1 și 2 din fiecare grupă joacă pentru locurile 1-8, locurile 3 și 4 pentru 9-16, iar locurile 5 și 6 pentru 17-24. Jocurile de clasament au loc în 2, 3 și 4 august. Vor fi așadar două zile de pauză, luni 29 iulie și joi 2 august.

 

Meciurile se vor juca în 3 săli. Arena Antonio Alexe, Sala Colegiului Economic ”Partenie Cosma” și Sala de sport a Universității din Oradea.

 

Naționala României își joacă meciurile din grupă la Arena Antonio Alexe, în fiecare zi de la 18.30, după cum urmează :

Vineri 26 iulie vs Estonia 🇪🇪

Sâmbătă 27 iulie vs Polonia 🇵🇱

Duminică 28 iulie vs Elveția 🇨🇭

Marți 29 iulie vs Bulgaria 🇧🇬

Miercuri 30 iulie vs Belgia 🇧🇪

 

Toate meciurile de la Campionatul European pot fi urmărite live, pe YouTube, pe canalul FIBA.

 

Ce va fi vom vedea… Să sperăm într-un Campionat European bun făcut de către ai noștri !

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.