Volei – Retrospectiva anului 2019

Anul 2019 se apropie de sfârșit. A fost un an plin de evenimente sportive. În cele ce urmează povestim despre volei. Și despre meciurile pe care le-am urmărit împreună. România, Tîrgu Mureș, Sibiu… Să începem…

 

IANUARIE

2019 debuta cu turneul de speranțe găzduit de CSȘ Sibiu. Victorii pe linie în toate cele 3 meciuri (CNNT, CSV, Pitești) și calificare în faza semifinală de pe locul 1. Cadetele au avut un meci în ianuarie, câștigat acasă cu Baia Mare. Bilanț în ianuarie : 4 meciuri, 4 victorii.

 

FEBRUARIE

Februarie a fost bun pentru cadete și junioare. Cadetele au obținut 2 victorii (la Blaj și cu Clujul), ocupând locul 1 în grupa de 4. Junioarele au trecut de CSȘ Tg.Mureș și Turda, terminând pe 2 o grupă dominată de CSU Medicina. 4 victorii în 4 meciuri a fost bilanțul lui februarie.

 

MARTIE

Martie a debutat cu turneul semifinal de speranțe. Sibiul a găzduit unul din cele 6 turnee. 3 victorii (cu Lugojul, cu Bravolul și cu Baia Mare) și calificare la turneul final. A urmat turneul semifinal de junioare, tot la Sibiu. Nicio șansă contra CSM București, victorii cu Piteștiul și CNNT. Junioarele se opreau în faza semifinală. Au urmat cadetele, care au disputat tot pe teren propriu turneul semifinal. Victorii cu CNNT și CSV, înfrângere cu CTF… Bilanțul lui martie : 7 victorii și 2 înfrângeri, o calificare la turneul final din 3 posibile.

 

APRILIE

Finalul lui aprilie a fost rezervat echipei naționale. România U16 lupta pentru calificarea la Campionatul European. La Ploiești s-au jucat meciurile. Am început cu 3-1 cu Letonia. A urmat acel 3-2 cu Cehia, în meciul care a consfințit nașterea unei frumoase echipe. Și un 3-1 cu Slovacia, sinonim cu calificarea la Euro ! 3 victorii în 3 meciuri în aprilie.

 

MAI

Luna turneelor finale. Cel care ne interesa direct, cel de speranțe, s-a disputat pe teren propriu, la Sibiu. Grupă grea, cu viitoarea campioană, CSM București, CSȘ Bacău și Penicilina Iași. 0-3 cu CSM, 3-1 cu Bacăul, 3-2 cu Iașiul și locul 2 în grupă. A urmat un dureros 2-3 în semifinala cu Târgoviște. Finala mică am câștigat-o fără dubii, 3-0 cu Juvenil Brașov. Locul 3 pentru Sibiu. Titlurile de MVP și cea mai bună ridicătoare pentru Iarina, care juca ultimele meciuri pentru CSȘ Sibiu. 3 victorii și 2 înfrângeri în mai.

Campioana la cadete a fost CSȘ Lugoj, iar la junioare CSU Medicina CNUE Tîrgu Mureș.

 

IUNIE

Nu s-a jucat niciun meci de volei. Mai bine. Unele dintre fete au avut examenul 🙂

 

IULIE

Fără pauză pentru Madonna. Naționala U16 a avut două competiții de disputat. Prima a fost Balcaniada, în Serbia la Vrnjacka Banja. 3-1 cu Grecia, 0-3 cu Turcia în grupă, 0-3 în semifinala cu Serbia și 3-0 cu Bulgaria în finala mică au fost rezultatele noastre. Locul 3, după forțele Turcia (3-2 în finală) și Serbia.

A urmat Europeanul din Italia, de la Trieste. Grupă de 6, în care am fost atât de aproape, la un set, de locurile 5-8 ale Europeanului. 0-3 cu Italia, 0-3 cu Turcia, 0-3 cu Serbia, 3-2 cu Olanda și 2-3 cu Belgia au fost rezultatele noastre. Campioana europeană este Turcia (3-0 cu Italia în finală)

3 victorii și 6 înfrângeri în iulie…

 

AUGUST

Urmau aventurile naționalei U17. Balcaniada U17 s-a jucat în Bosnia Herțegovina. România a învins cu 3-2 Serbia și cu 3-0 Muntenegru în grupă. Apoi 3-0 cu Bulgaria în semifinală și 0-3 cu Turcia în finală. Locul 2 !

3 victorii și 1 înfrângere în august.

 

SEPTEMBRIE

Luna în care s-a jucat cea mai tare competiție a anului. Campionatul Mondial U17 s-a jucat în Egipt. România a ocupat locul în grupă, după cu 3-0 cu Argentina, 3-0 cu Belarus, 3-1 cu Thailanda și 2-3 cu Rusia. În optimi am spulberat Turcia cu 3-0, dar în sferturi ne-a oprit China. 0-3. Am trecut apoi de Peru cu 3-0. Ultimul meci, 0-3 cu Japonia, ne-a adus un incredibil loc 6. 5 victorii și 3 înfrângeri în septembrie.

Campioană mondială a devenit SUA, după 3-2 în finala cu Italia.

 

OCTOMBRIE

Iarina începea treaba la Tîrgu Mureș, transferându-se la CSU Medicina. Începutul a fost abrupt, înregistrând singura înfrângere de până acum a sezonului, 0-3 acasă cu Bravol, în campionatul de cadete. Au urmat victorii la junioare (3-0 cu CSȘ2 Baia Mare și Blaj), la divizia A2 vest (3-0 cu Turda și 3-1 cu Timișoara) și la cadete (3-0 cu CSȘ Tg.Mureș). 5 victorii și 1 înfrângere în octombrie.

 

NOIEMBRIE

Primul meci al lunii a fost unul de mari orgolii. Cadetele au trecut cu 3-2 de CSȘ Sibiu. La Divizia A2 fetele băteau la Sighet (3-0) apoi cu 3-0 Craiova, cealaltă echipă neînvinsă a grupei. A urmat 3-1 la Oradea.  Junioarele învingeau cu 3-0 la Power Volley Baia Mare. Urma o nouă victorie a cadetelor, 3-0 cu Blajul. 6 victorii în 6 meciuri !

Noiembrie se termina cu o nouă acțiune a naționalei. Prima fază de calificare pentru Europeanul U17 s-a jucat în Turcia. 3-0 cu Bulgaria, 0-3 cu Serbia, 0-3 cu Turcia și 3-0  cu Grecia au fost rezultatele României. A fost un turneu câștigat de Serbia, care s-a calificat direct la European. România mai are o șansă la primăvară. 2 victorii, 2 înfrângeri acum…

 

DECEMBRIE

A debutat cu restanța cu Turda, la divizia A2. 3-2 a fost. Apoi tot 3-0, tot la A2, dar la Timișoara. Junioarele terminau cu bine turul, 3-0 cu Clujul. Apoi a venit 3-0 cu Sighetul, la A2. Cadetele terminau turul cu 3-0 la Juvenil, iar junioarele învingeau în ultimul meci al anului CSȘ 2 Baia Mare, tot cu 3-0. 6 victorii în 6 meciuri !

 

Final de 2019 așadar. Multe meciuri. Campionat Mondial, European, Balcaniade, turneu final, turnee semifinale.

Iarina a jucat anul acesta 68 (!) de meciuri oficiale. 28 au fost pentru naționalele României (16 victorii și 12 înfrângeri), 18 pentru CSU Medicina Tîrgu Mureș (17 victorii și 1 înfrângere) și 22 pentru CSȘ Sibiu (18/4). 75% victorii !

A fost un an în care a crescut mult. Și în valoare, și în înălțime. 🙂 Ține-o tot așa, Madonna ! <3

 

Cele mai faine meciuri ale anului : 1. Victoria cu Olanda de la Europeanul U16 ; 2. Victoria cu Cehia din calificările pentru Europeanul U16 ; 3. Victoria cu Serbia de la Balcaniada U17 ; 4. Victoria cu Iașiul de la turneul final de speranțe ; 5. Victoria contra Sibiului din campionatul de cadete.

Cele mai triste meciuri ale anului : 1. Înfrângerea cu Belgia de la Europeanul U16 ; 2. Înfrângerea cu China din sferturile Mondialului U17 ; 3. Înfrângerea cu Târgoviște din semifinalele turneului final de speranțe.

 

Ce vom urmări în 2020 ? Între 23 aprilie și 5 mai va avea loc a doua rundă de calificări pentru Europeanul U17. Acesta se va desfășura între 1 și 9 august la Podgorica (Mne). Tot între 23 aprilie și 5 mai au loc calificări pentru Euro U19. Altă rundă de calificări este între 9 și 12 iulie. Europeanul U19 se desfășoară între 22 și 30 august la Zenica (BiH) și Osijek (Cro). Adversarele echipelor noastre naționale încă nu au fost stabilite.

Pe plan intern… Mai avem de disputat 2 meciuri la Divizia A2 vest, 3 la junioare și 5 la cadete. Între 13 și 15 martie urmează un turneu de calificare la divizia A2. Între 27 și 29 martie e turneul semifinal de junioare. Între 3 și 5 aprilie se desfățoară turneul de promovare în divizia A.  Între 10 și 12 aprilie e programat turneul semifinal de cadete. Luna mai e luna turneelor finale : cel de cadete (6-10) și cel de junioare (13-17). Un sezon ideal ar fi reprezentat de participarea la turneul final de cadete, obținerea titlului la junioare și a promovării în divizia A1.

Deocamdată pauză… O merită !

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.