Interviu cu…superlativele turneului final U14

Interviul RAXSPORT al lunii iunie consemnează o altă premieră. Ne extindem la nivel național și povestim cu cei mai buni jucători ai generației „2002“ a baschetului românesc.

2002

Cine sunt ei ? Federația Română de Baschet alături de antrenorii echipelor participante au evidențiat la turneul final un număr de 9 jucători : MVP-ul turneului final, Cel mai bun 5 al competiției, Cel mai bun pasator, Cel mai bun recuperator si Cel mai de perspectivă jucător. Eu am mai adăugat trei. 3 jucători care mie îmi plac foarte mult și pe care îi consider de valoarea celor menționati mai sus. Am alcătuit așadar un lot de 12 jucători care cred că poate fi extrem de competitiv în orice meci desfășurat acum la acest nivel.

Îi vom cunoaște în ordine alfabetică. Sunt toți buni iar eu nu mă pricep atât de bine 🙂 încât să ii pot diferenția. Toate statisticile de mai jos se referă la performanțele lor de la turneul final U14. Așadar :

 

CIPRIAN ALBU (CSS Sighetu Marmației)

Cipi Albu1

Foto – Facebook

MVP-ul turneului final U13 de anul trecut, ales în Best Five anul acesta la turneul final U14. Locul 1 la puncte marcate, locul 4 la pase decisive, locul 3 la recuperări și locul 1 la eficiență.

 

DRAGOȘ AXINTE (CSU Sibiu)

Dragos Axinte2

Foto – Sbsport

Ales în Best Five anul acesta la turneul final U14. Locul 6 la puncte marcate, locul 9-10 la pase decisive, locul 7 la recuperări și locul 6 la eficiență.

 

MATEI BODEA (BC Slam București)

Matei Bodea1

Foto – 4Sports

Ales în Best Five anul acesta la turneul final U14. Locul 2 la puncte marcate, locul 2 la recuperări și locul 2 la eficiență.

 

MIHAI CÂRCOANĂ (U-BT Cluj Napoca)

Mihai Carcoana2

Foto – Alina Cojocaru

Ales Cel mai de perspectivă jucător la turneul final U14.

 

CRISTI COTOARĂ (ACS 4Sports Agronomia București)

Cristi Cotoara 1

Foto – Alina Cojocaru

Locul 4 la recuperări, locul 10 la eficiență.

 

LUCA DOMOCOȘ (U-BT Cluj Napoca)

Luca Domocos2

Foto – Alina Cojocaru

Ales în Best Five anul acesta la turneul final U14.

 

ALEXANDRU LAZĂR (ACS 4Sports Agronomia București)

Alexandru Lazar2

Foto – Alina Cojocaru

Ales în Best Five anul trecut la turneul final U13. Ales în Best Five anul acesta la turneul final U14. Locul 8 la puncte marcate.

 

ARMIN MACARIE (ABC Laguna București)

Armin Macarie3

Foto – Alina Cojocaru

Ales în Best Five anul trecut la turneul final U13. Cel mai bun pasator anul acesta la turneul final U14. Locul 1 la pase decisive.

 

RĂZVAN MINCULESCU (ABC Laguna București)

Razvan Minculescu3

Foto – Alina Cojocaru

MVP-ul turneului final U14. Locul 4-5 la puncte marcate și locul 5 la eficiență.

 

ALEX OLTEAN (CSU Sibiu)

Alex Oltean5

Foto – Sbsport

Locul 3 la pase decisive, locul 9 la recuperări și locul 8 la eficiență.

 

VALENTIN STAN (ACS 4Sports Agronomia București)

Valentin Stan3

Foto – Alina Cojocaru

Cel mai bun recuperator anul acesta la turneul final U14. Locul 9 la puncte marcate, locul 1 la recuperări și locul 3 la eficiență.

 

TUDOR TODEA (U-BT Cluj Napoca)

Tudor Todea3

Foto – Alina Cojocaru

Locul 7 la puncte marcate, locul 2 la pase decisive și locul 4 la eficiență.

 

 

Vor fi 10 intrebări pentru un lot de 12 jucători de nota 10 !

Le mulțumesc tuturor pentru că și-au făcut timp să îmi răspundă la întrebări. Haideți să le dăm cuvântul vedetelor U14 !

 

RAXSPORT : Felicitări pentru turneul final minunat pe care l-ai realizat. Cui i-ai mulțumi acum pentru performanța realizată ?

Ciprian Albu : Mulțumesc. Sincer să fiu, în primul rând aș mulțumi domnului profesor Emil Kosztelnik pentru tot sprijinul acordat, colegilor de echipă și nu în ultimul rând familiei mele.

Dragoș Axinte : În primul rând i-aș mulțumi antrenorului Alexandru Rubint, iar apoi colegilor mei de echipă și familiei.

Matei Bodea : În primul rând vreau să mulțumesc familiei mele, în special părinților mei, care m-au susținut mereu. Îi mulțumesc din tot sufletul și antrenorului meu, Miroslav Zlatkovic, care a crezut în mine și m-a motivat continuu. Și nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc colegilor mei de echipă pentru munca depusă anul acesta.

Mihai Cârcoană : I-aş mulțumi în primul rând tatălui meu care m-a îndrumat spre baschet, iar apoi antrenorilor mei Mioara Iurian, Sergiu Popa și Branko Cuic.

Cristi Cotoară : Mulțumim mult ! În primul rând aș dori să îi mulțumesc antrenorului nostru, Milan Sokic, care sezonul acesta ne-a fost alături mereu și ne-a îndrumat. În al doilea rând, aș dori să le mulțumesc domnilor Zoltan Safar și Tiberiu Mincă pentru suportul acordat și grija purtată.

Luca Domocoș : Mulțumesc ! Le-aș mulțumi în primul rând tuturor antrenorilor mei ( Gyuri Grunwald, Mioara Iurian, Andrei Cosma, Simona Mușat și bineînțeles Sergiu Popa & Branko Cuic) și părinților mei care m-au susținut și sprijinit în tot ceea ce ține de baschet.

Alexandru Lazăr : În primul rând mulțumesc antrenorilor care au avut răbdare și încredere în mine. Apoi le mulțumesc colegilor fără de care nu aș fi reușit atingerea acestei performanțe, dar și părinților pentru susținerea pe care mi-au acordat-o.

Armin Macarie : Antrenorilor și părinților.

Răzvan Minculescu : Mulțumesc, vreau să le mulțumesc antrenorilor și nu în ultimul rând mamei mele pentru sprijinul acordat.

Alex Oltean : Mulțumesc. I-aș mulțumi unei persoane care tot timpul este aproape de mine și mă încurajează de fiecare dată.

Valentin Stan : Mai întâi îi mulțumesc d-nei Maria Roșianu care mi-a îndrumat primii pași în baschet. Apoi d-lui Zoltan Safar care a avut încredere în mine și m-a luat în echipa de performanță a clubului și d-lui Milan Sokic care m-a adus aici unde sunt astăzi. Nu în ultimul rând, le mulțumesc părinților mei care m-au susținut permanent.

Tudor Todea : Le-aș mulțumi părinților mei care m-au susținut mereu, echipei, antrenorilor și clubului.

 

RAXSPORT : Cum s-a văzut turneul final din teren ? Ce ți-a plăcut? Ce putea fi mai bine ?

Ciprian Albu : A fost un turneu de ”infarct”! La acest turneu mi-a plăcut foarte mult intensitatea la care s-au jucat meciurile din grupa noastră, dar si din cealaltă grupă ! Dupa părerea mea, consider că dacă nu pierdeam meciul cu Dan Dacian, colegii mei se mobilizau altfel și nu ne mai oprea nimeni !

Dragoș Axinte : A fost un turneu la care s-a jucat foarte rapid și in același timp foarte intens. Mi-a plăcut că noi am jucat în echipă și că am dat totul pe teren…mai bine era dacă ne concentram mai mult în momentele cheie.

Matei Bodea : Turneul final de anul acesta a fost unul excelent, am trăit momente speciale alături de colegi și de staff. Cred că echipa noastră a depus o muncă excelentă anul acesta, mulți dintre colegii mei fiind din generația 2003. Organizarea turneului a fost una foarte bună, singurul defect pe care îl văd eu fiind tabela, care nu era chiar una de turneu final.

Mihai Cârcoană : A fost un turneu greu, toți adversarii au fost bine pregătiți şi şi-au dorit sa câștige fiecare meci. Mi-a plăcut modul în care a fost organizat turneul, nu cred că era nevoie de mai mult pentru organizarea unui turneu final de u14.

Cristi Cotoară : Mi-a plăcut foarte mult faptul ca am reușit sa revenim în meciurile din zilele 3 și 4 ale Turneului Final, atmosfera a fost plăcută, mai ales în ultimele 3 zile unde galeria ne-a adus zâmbetele pe față. De asemenea, un lucru foarte important este faptul că anul acesta ne-am mai ridicat cu un nivel spre deosebire de anul trecut. Ce ar fi putut fi îmbunătățit ar fi fost jocul nostru din primele 2 zile, care în opinia mea a fost unul dezamăgitor. Ar mai putea fi menționat și jocul nostru din finală, însă cei de la Laguna se pare ca au fost mai pregătiți pentru acest tip de meci, spre deosebire de noi.

Luca Domocoș : A fost un turneu dificil, cu echipe valoroase si foarte mulți jucatori excelenți. Mi-a plăcut foarte mult sala în care s-a desfășurat turneul și deasemenea , fair-play-ul cu care s-a jucat pe teren. Daca ar fi să pot decide eu, în mod sigur nu aș permite accesul în sala cu vuvuzele.

Alexandru Lazăr : A fost un turneu final greu, cu echipe dornice de performanță, în fata cărora am reușit cu multa muncă să ne impunem. Cu mai multă concentrare puteam să învingem încă o dată echipa câștigătoare.

Armin Macarie : Turneul final pentru mine a fost foarte greu, mi-a plăcut că am ajuns în finală unde am câștigat cu 4Sports. Putea fi mai bun arbitrajul.

Răzvan Minculescu : Toate meciurile au fost grele, dar cu un final fericit. Mi-a placut spiritul din echipă. Totul a fost perfect.

Alex Oltean : Mi-a plăcut mult sala și ar fi putut fi mai bine dacă am fi ajuns măcar în semifinale.

Valentin Stan : A fost un turneu final greu, cu echipe de valoare apropiată. Mi-a placut dorința fiecărei echipe de a câștiga, dar și susținerea celor din tribune.

Tudor Todea : Din teren turneul final a trecut foarte rapid și cel mai frumos a fost felul în care fiecare echipă vroia să câștige. Ce putea fi mai bine este felul în care am jucat și locul pe care l-am luat.

 

RAXSPORT : Care a fost cel mai greu meci pentru tine la turneul final ?

Ciprian Albu : Nu a fost doar un meci foarte greu, consider ca au fost două ! Primul meci, cu Dan Dacian, a fost unul cu răsturnări de situație. Al doilea meci greu a fost cel cu CSU Sibiu. În acest meci cei de la CSU s-au aflat din primul minut la conducere până la final !

Dragoș Axinte : Pentru mine cel mai greu meci a fost cel cu U-BT.

Matei Bodea : Cel mai greu meci pentru mine a fost primul, cel cu Laguna, pentru că au o echipă foarte bună și nouă ne-a lipsit căpitanul, cel care din punctul meu de vedere oferea echipei cea mai mare siguranță pe teren.

Mihai Cârcoană : Pentru mine cel mai dificil meci a fost cel cu Laguna.

Cristi Cotoară : Cel mai greu meci mi s-a părut a fi Finala Mare, unde din păcate nu am reușit să ne impunem.

Luca Domocoș : Cel pe care l-am și pierdut – adică meciul cu Laguna Sharks.

Alexandru Lazăr : Toate meciurile au fost grele, dar meciul din finala mare mi s-a părut cel mai greu.

Armin Macarie : Cel mai greu meci pentru mine a fost finala deoarece toată lumea se confruntă cu emoțiile și se luptă pentru a ieși campioană.

Răzvan Minculescu : Meciul cu 4Sports din finală.

Alex Oltean : Cel mai greu meci de la turneul final a fost cel cu Clujul pe care l-am pierdut la 3 puncte.

Valentin Stan : Evident, finala. Presiune, tensiune, dorința de a deveni campion.

Tudor Todea : Cel mai greu meci a fost cel cu Laguna pentru că am jucat foarte slab in acel meci. Îl consider cel mai slab meci al meu din tot sezonul.

 

RAXSPORT : Privind inapoi… Daca ai putea schimba un singur lucru din desfășurarea turneului final…care ar fi acesta ?

Ciprian Albu : Singurul lucru pe care aș dori să-l schimb ar fi soarta meciului cu Dan Dacian !

Dragoș Axinte : Aș schimba soarta meciului cu Dan Dacian. Am fost atât de aproape de semifinale…

Matei Bodea : Dacă ar fi să schimb ceva ar fi evoluția mea din primul meci, cel cu Laguna, în care nu am fost intr-o formă foarte bună.

Mihai Cârcoană : Mi-aş fi dorit să fim Campioni !

Cristi Cotoară : Aș schimba ultimele 2 sferturi din lupta pentru titlu.

Luca Domocoș : În mod sigur aș schimba felul în care eu, ca jucător, am abordat meciul cu Laguna.

Alexandru Lazăr : Nu aș schimba nimic, poate doar în ultimul meci un pic mai multă concentrare și mai puține emoții.

Armin Macarie : Eu aș fi schimbat arbitrajul.

Răzvan Minculescu : Sincer, nu aș schimba nimic pentru că totul a fost perfect.

Alex Oltean : Daca aș putea schimba ceva aș face ca echipele să fie prezentate la fiecare meci. Nu au fost prezentate decât începând cu semifinalele.

Valentin Stan : Daca ar fi să schimb ceva ar fi modul de abordare al sfertului patru din finală. Poate aș vorbi cu colegii, poate am schimba ceva…

Tudor Todea : Nu aș schimba nimic, turneele finale sunt foarte bine organizate.

 

RAXSPORT : Cum caracterizezi sezonul “U14” pe care l-ai avut tu ca și jucator ? Care a fost cel mai greu moment ?

Ciprian Albu : A fost un sezon foarte epuizant, dar frumos în același timp. Pentru mine cel mai greu moment a fost atunci când am pierdut șansa de a lupta pentru titlu.

Dragoș Axinte : Sezonul U14 mi s-a părut frumos, cu multe momente palpitante. Pentru mine cel mai greu moment al sezonului a fost turneul 4 semifinal de la Târgu Mureș.

Matei Bodea : Per ansamblu a fost un sezon reușit, însă au fost și momente grele, spre exemplu atunci când am pierdut cu două puncte în turneul de calificare pentru faza semifinală cu CSS Târgoviște. După acel meci am avut nevoie de trei victorii din trei meciuri pentru a accede în turneul semifinal într-o grupă mai ușoară. Din fericire totul a ieșit bine și am obținut cele trei victorii.

Mihai Cârcoană : Pentru mine a fost un sezon foarte bun, în care am muncit, dar cu folos. Cel mai greu moment a fost atunci când nu reușeam să marchez pentru echipă.

Cristi Cotoară : A fost un sezon în care am evoluat foarte mult. Din păcate, înaintea Turneului Final a apărut o accidentare care nu mi-a dat posibilitatea ca în acest turneu sa joc în felul în care ar fi trebuit și eram în stare.

Luca Domocoș : Pentru mine a fost un sezon cu “bune” și cu “rele”, în sensul că simt că am progresat alături de echipă dar am și ratat obiectivul nostru și anume titlul. Cel mai greu moment a fost înfrângerea din semifinale cu Laguna.

Alexandru Lazăr : A fost un an bun, în care am reușit să ne impunem pe tot parcursul sezonului competițional 2015-2016. Cel mai greu moment a fost accidentarea suferită, dar peste care am trecut cu bine.

Armin Macarie : Eu cred că a fost un sezon foarte bun. Cel mai greu moment a fost atunci când toate echipele au luptat pentru a juca intr-o grupă cât mai bună la turneul final.

Răzvan Minculescu : A fost un sezon foarte bun, neavând momente grele.

Alex Oltean : A fost un sezon bun. Unul dintre cele mai grele momente a fost când am primit fault în atac cand mai erau cateva secunde din meciul cu Clujul și diferența era de 2 puncte.

Valentin Stan : A fost un sezon greu, plin de provocări. La turneul final mi-am dorit să devin cel mai bun recuperator și am reușit. Pentru mine, cel mai greu moment a fost sfertul patru al finalei cand am simțit că jocul nostru nu este în regulă.

Tudor Todea : Sezonul acesta a fost unul foarte bun pentru mine, dar trebuie să continui să devin și mai bun, iar cel mai greu moment pentru mine a fost clar înfrângerea cu Laguna din semifinală.

 

RAXSPORT : Ce ai alege la anul ? Finala la U16 cu echipa sau titular la lotul național ?

Ciprian Albu : Sincer… ar fi tentant să fiu titular la lotul național, dar nu îmi voi lăsa echipa de izbeliște.

Dragoș Axinte : Aș alege titular la lotul național, dar voi lupta alături de colegii mei de echipă pentru a  ajunge cât mai sus și în campionat.

Matei Bodea : Sincer mi-aș dori să nu trebuiască să aleg și să le pot face pe ambele. Să faci parte din echipa națională este o onoare pe care sper să o am.

Mihai Cârcoană : Titular la lotul național.

Cristi Cotoară : Finala la U16, desigur, dar va trebui sa fie un sezon în care sa muncim mult mai mult decât anul acesta.

Luca Domocoș : Lotul național. Având in vedere că anul viitor nu avem șanse la titlu.

Alexandru Lazăr : Ambele variante sunt obiective importante pentru mine. Un parcurs bun la U16 ar aduce și o selecție la lotul național.

Armin Macarie : Eu aș alege finala cu echipa la U16.

Răzvan Minculescu : Ar fi frumos dacă le-aș realiza pe ambele.

Alex Oltean : Aș alege finala u16.

Valentin Stan : Vreau să rămân cu picioarele pe pământ ! Pentru sezonul urmator îmi doresc participarea la turneul final cu echipa și, dacă o să merit, să fiu component al lotului național.

Tudor Todea : Aș alege lotul național, deoarece cu echipa de 2002 este greu să ajungem în finala la U16 la anul, dar dacă vom ajunge la turneul final este bine.

 

RAXSPORT : Spune-mi un jucator “2002” pe care l-ai aduce din toamnă alături de tine la echipă.

Ciprian Albu : Singurul jucator pe care aș vrea să îl aduc din toamnă la echipa mea ar fi Armin Macarie. Este un jucator cu calități deosebite !

Dragoș Axinte : Luca Domocoș. Mi-ar plăcea să joc cu el !

Matei Bodea : Jucătorul de 2002 pe care l-aș transfera din toamnă la echipa noastra ar fi Ciprian Albu, un jucător excelent, cu care mă și înțeleg foarte bine. Îmi pare rău însă că mi-ați dat posibilitatea de a alege un singur jucător, deoarece sunt în țară mulți jucători buni de 2002.

Mihai Cârcoană : Mi-ar placea să fie cu noi în echipă Ciprian Albu.

Cristi Cotoară : Un jucător de baschet pe care eu îl respect și mi-aș dori să facă parte din echipa noastră ar fi Tudor Todea.

Luca Domocoș : Știi că sunt prieten cu Dragoș dar în același timp îl apreciez mult și ca sportiv. În mod sigur pe el l-aș aduce.

Alexandru Lazăr : Generația 2002 are mulți jucători talentați alături de care mi-ar face mare plăcere să joc, dar dacă ar fi să numesc unul acela ar fi Ciprian Albu.

Armin Macarie : L-aș aduce pe Matei Bodea.

Răzvan Minculescu : Sunt mulți jucători buni de 2002 dar cel pe care l-aș aduce ar fi Alexandru Lazăr de la 4Sports.

Alex Oltean : L-aș aduce pe Răzvan Minculescu.

Valentin Stan : Îmi pare rău, dar îmi doresc doi jucători : Ciprian Albu și Matei Bodea.

Tudor Todea : L-aș aduce pe Cosmin Pătrașcu de la Dan Dacian (Grasu), pentru că ne-ar fi de folos un jucător ca el, chiar și cu accidentarea după care sigur își va reveni în anul ce urmează.

 

RAXSPORT : Dacă ar fi să te caracterizezi într-un singur cuvânt…care ar fi acesta ?

Ciprian Albu : Sunt un copil MUNCITOR!

Dragoș Axinte : Altruist.

Matei Bodea : Muncitor……..am muncit foarte mult anul acesta alături de echipa mea și cred că acest lucru s-a văzut și în rezultatele obținute.

Mihai Cârcoană : Perfecțiunea pentru lucrurile care mă interesează.

Cristi Cotoara : Dăruire.

Luca Domocoș : Pasionat – acesta e cuvântul care cred că mă caracterizează.

Alexandru Lazar : Ambițios.

Armin Macarie : Luptător.

Răzvan Minculescu : Luptător.

Alex Oltean : Muncitor.

Valentin Stan : Seriozitate.

Tudor Todea : Dedicat.

 

RAXSPORT : Cum se impacă în cazul tău baschetul și școala ?

Ciprian Albu : Baschetul și școala din punctul meu de vedere se impacă foarte bine!

Dragoș Axinte : În cazul meu școala se asociază destul de bine cu baschetul. Dimineața școală, dupa ore teme, iar seara antrenament.

Matei Bodea : Din punctul meu de vedere am avut un parcurs școlar foarte bun până acum, care nu a fost deloc influențat negativ de pasiunea mea pentru baschet. Școala și baschetul îmi ocupă majoritatea timpului, așa că încerc să mă bucur pe cât posibil de ambele.

Mihai Cârcoană : Mă străduiesc sa mă pregătesc bine la materiile din care anul viitor voi susține examenul pentru admitere la liceu. În privința antrenamentelor voi încerca să dau cât mai mult din ce pot.

Cristi Cotoară : Nu am niciun fel de problemă cu școala, mă descurc foarte bine și în consecință am note bune.

Luca Domocoș : Uneori e mai ușor, alteori e mai greu – mai ales in perioadele cu antrenamente dimineața. Fac tot posibilul să am rezultate în amândouă.

Alexandru Lazăr : Foarte bine. La școală am profesori care m-au înțeles ori de câte ori a fost nevoie să lipsesc pentru a participa la competiții.

Armin Macarie : Foarte bine, chiar dacă fac antrenamente zilnic am timp și de învățat.

Răzvan Minculescu : Destul de bine.

Alex Oltean : Destul de greu în cazul meu deoarece anul acesta am examenul național.

Valentin Stan : Pentru mine fără performanță la școală nu poate exista performanță în baschet.

Tudor Todea : Eu încerc să fiu cât de bun pot la ambele.

 

RAXSPORT : Adresează tu o întrebare pentru RAXSPORT !

 

Ciprian Albu : Daca ar fi să alegeți BEST FIVE-UL competiției din anul acesta, care ar fi acești jucători ?

RAXSPORT : 1. Tudor Todea, 2. Răzvan Minculescu, 3. Dragoș Axinte, 4. Matei Bodea, 5. Cristi Cotoară. MVP : Ciprian Albu. Cel mai de perspectivă jucător : Luca Domocoș.

 

Dragoș Axinte : Cine crezi că va fi antrenorul principal la lotul național U15 ?

RAXSPORT : În primul rând ar trebui să fie un antrenor care vă cunoaște pe toți, deci antrenor de U14. Ar trebui să fie bun, deci aș alege dintre cei 8 de la turneul final. Toți sunt buni, dar eu aș alege dintre următorii 4, în ordinea preferinței : Milan Sokic, Miroslav Zlatkovic, Sorin Dragomirescu, Alexandru Rubint. Primii 2 răspund de toate loturile 4Sports respectiv Slam deci sunt greu de adus. Ultimul e destul de departe de „ora exactă” a capitalei. Răspuns final : l-aș alege pe Sorin Dragomirescu de la Laguna.

 

Matei Bodea : Având în vedere experiența dumneavoastră în baschet și monitorizarea atentă a campionatului de U14 de anul acesta, aș dori să vă întreb care ar trebui sa fie din punctul dumneavoastra de vedere cei 12 componenți ai lotului național al generației 2002 ?

RAXSPORT : Din punctul meu de vedere un număr de 12 jucători este insuficient. Eu aș alege 18… La ora asta cei 18 aleși de mine ar fi cei 12 care mi-au acordat interviul plus Cătălin Mariș de la Cluj, Cosmin Pătrașcu de la Dan Dacian, Alexandru Duică de la Târgoviște, Cristian Dinică de la Laguna, Dragoș Iliescu de la Ploiești si Vlad Cornea de la Târgoviște. Să aleg 12 dintre ei mi-ar fi extrem de greu. Noroc că nu voi fi antrenorul lotului ! 🙂

 

Mihai Cârcoană : Nu am nicio întrebare.

RAXSPORT : –

 

Cristi Cotoară : Care este, în opinia dumneavoastră, lotul național de anul viitor?

RAXSPORT : Care va fi nu am idee. Ce aș alege eu ? Aș alege un lot de 18 jucatori. I-aș lua pe cei 12 care mi-au acordat interviul, plus Cătălin Mariș de la Cluj, Cosmin Pătrașcu de la DD, Cristian Dinică de la Laguna, Alexandru Duică de la Târgoviște, Dragoș Iliescu de la Ploiești si Vlad Cornea de la Târgoviște.

 

Luca Domocoș : Cum vezi duelul U-BT – CSU Sibiu de la U16, anul viitor?

RAXSPORT : Noi vom uni 2001 cu 2002. Daca voi nu veți uni echipele cred că avem șanse mari să vă batem și la 2001 și la 2002. Părerea mea…

 

Alexandru Lazăr : Ce jucător de la CSU Sibiu credeți că s-ar potrivi la echipa 4Sports?

RAXSPORT : Sunt convins că măcar 4-5 jucători de la CSU ar fi utili oricărei echipe, iar 2 dintre ei ar fi oameni de bază oriunde…

 

Armin Macarie : Veți continua și anul viitor cu Raxsport? 

RAXSPORT : Da, fără îndoială. Cred că generația voastră este extrem de talentată și merită urmărită.

 

Răzvan Minculescu : Cum s-a văzut turneul final ca și spectator ?

RAXSPORT : Ce mi-a plăcut : faptul că i-am văzut la lucru pe cei mai buni jucători ai generației ”2002” ; încrâncenarea din teren ; fair-play-ul jucătorilor ; au fost meciuri frumoase, majoritatea extrem de strânse ; galeriile. Ce nu mi-a plăcut : calitatea modestă a arbitrajelor ; că nu s-a cântat imnul la fiecare meci ; trompetele și vuvuzelele ; tabela ; festivitatea de premiere. Per total plusurile sunt mai multe și mai importante decât minusurile.

 

Alex Oltean : Cine va ieși campioană în NBA ?

RAXSPORT : Cleveland Cavaliers.

 

Valentin Stan : Cum vă gândiți să promovați baschetul în continuare astfel incât să determinați un tânăr care vă citește site-ul să aleagă o carieră sportivă ?

RAXSPORT : Am încercat și încerc să scot în evidență doar partea frumoasă a baschetului, a sportului. Din păcate la noi mai sunt multe de îndreptat în sport în general, deci și în baschet. Dar sportul e minunat și merită toate sacrificiile !

 

Tudor Todea : Crezi că va mai putea vreodată vreun român să joace in NBA?

RAXSPORT : Direct din România mi-e greu să cred.

 

 

Acesta a fost interviul cu ”vârfurile” generației 2002. Sper ca majoritatea lor să confirme și pe mai departe aprecierile pe care le-au primit la U14. Vreau să cred că îmi vor da ocazia și la U16 și la U18 să povestim despre reușitele lor. Iar peste ani, ajunși în baschetul ”mare”, să revadă cu nostalgie gândurile lor apărute în 2016 la RAXSPORT ! Le mulțumesc încă o dată și le urez mult succes !!!

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.