Turneul final U16 – echipe participante, program

Turneul final al ediției 2016-2017 a campionatului național de baschet categoria U16 se desfășoară în perioada 10-14 mai la Sighetu Marmației. Cine participă, când și cum se joacă…vedem mai jos.

La startul ediției actuale s-au înscris 42 de echipe. În lupta pentru medalii au rămas 8. Să le trecem în revistă…

 

1. STEAUA CSM EXIMBANK BUCUREȘTI

Clubul campion en-titre la U16. Au câștigat atât grupa de calificare, cât și pe cea semifinală. Au doar două înfrângeri în cele 22 de meciuri jucate în acest sezon.

 

2. BC SLAM BUCUREȘTI

Campioana U14 a generației 2001. Și ei au câștigat și grupa de calificare și cea semifinală. Similitudinile cu Steaua continuă. Și ei au 2 înfrângeri, dar din 24 de jocuri.

 

3. CSȘ TÂRGOVIȘTE

Locul 1 în grupa de calificare, locul 2 în grupa semifinală. 3 înfrângeri în acest sezon. Și ei au jucat până acum 24 de meciuri

 

4. U-BT 1 CLUJ-NAPOCA

Singurul club prezent cu 2 echipe la turneul final. U-BT1 a câștigat grupa de calificare și a terminat pe 2 grupa semifinală. 3 înfrângeri în 22 de jocuri.

 

5. CSȘ 1 SIGHETU MARMAȚIEI

Gazdele turneului final… Locul 2 în grupa de calificare, locul 3 în faza semifinală. 5 înfrângeri în 22 de meciuri. Greu de învins acasă. Doar U-BT2 a făcut-o în acest sezon.

 

6. CS CUZA SPORT BRĂILA

Locul 1 în faza de calificare, locul 3 în grupa semifinală. 6 înfrângeri până acum. 22 de meciuri jucate.

 

7. ACS 4SPORTS AGRONOMIA BUCUREȘTI

Locul 2 în faza de calificare, locul 4 în grupa semifinală, locul 1 în turneul de baraj. Au 5 înfrângeri în 27 meciuri.

 

8. U-BT 2 CLUJ-NAPOCA

Singura echipă de la turneul final care are în componență doar jucători născuți în 2002, deci un an sub categorie. Singura echipă care vine din recalificări. Locul 3 în grupa de calificare, locul 1 în recalificări, locul 2 la turneul de baraj. Au pierdut 4 meciuri din 25.

 

Acestea sunt cele 8 echipe care vor lupta pentru medalii. Șanse reale eu zic că au maxim 5. Dacă tot e să mă joc de-a Nostradamus să o fac până la capăt. 🙂 Cred că semifinalele vor fi Steaua – Târgoviște și Slam – Sighet. Finala Steaua – Slam.

 

Programul turneului final

Meciurile se vor juca în Sala de sport a Liceului Forestier din Sighetu Marmației. Meciurile din grupe se joacă miercuri, joi și vineri, orele de start fiind 11, 13, 15 și 17.

 

Miercuri se joacă Târgoviște – Brăila, Steaua – 4Sports, Slam – U-BT2 și U-BT1 – Sighet

Joi sunt programate jocurile U-BT2 – Târgoviște, 4Sports – U-BT1, Brăila – Slam și Sighet – Steaua

Vineri grupele se încheie cu meciurile Brăila – U-BT2, Steaua – U-BT1, Slam – Târgoviște și Sighet – 4Sports

 

Mai pe larg despre meciuri…în alt articol. Baftă tuturor, să câștige cei mai buni și să se discute doar despre baschet !

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.