U14 – Turneul 4 semifinal – Targu Mures

Turneul 4 incheie faza semifinala a campionatului national U14 la baschet. La finalul celor 3 etape programate a se desfasura la finele acestei saptamani vom afla numele celor 6 echipe calificate direct la turneul final, precum si cele 2 echipe care vor disputa turneul de baraj. Turneul semifinal 4 al grupei I se desfasoara la Targu Mures, echipele din grupa a II-a intalnindu-se la Craiova.

Primele 3 turnee semifinale ale grupei I s-au desfasurat la Sibiu, Bucuresti si Targoviste. Povestile lor placute sau mai putin placute le gasiti relatate pe RAXSPORT. Dupa disputarea a 11 etape trei echipe din grupa noastra sunt sigure de prezenta in primele 4, singura incertitudine reprezentand-o a patra echipa care va completa lista locurilor calificante la turneul final. Le luam pe rand, intai programul turneului 4, apoi cate ceva despre fiecare echipa.

 

Programul turneului 4 semifinal (intre paranteze rezultatul meciului tur, etapele 5-7)

 

Sambata 9 aprilie

08.00 U-BT Cluj-Napoca – LPS CSU 2 Pitesti (88-16)

09.45 CSU SIBIU – ABC Laguna Bucuresti (55-66)

11.30 CSS Targoviste – ACS Dan Dacian Bucuresti (41-74)

13.15 CSS Nr.4 Bucuresti – ACS Gladius Targu Mures (67-48)

15.00 U-BT Cluj-Napoca – CSU SIBIU (70-67)

16.45 ACS Dan Dacian Bucuresti – ABC Laguna Bucuresti (58-67)

18.30 LPS CSU 2 Pitesti – CSS Nr.4 Bucuresti (39-75)

20.15 ACS Gladius Targu Mures – CSS Targoviste (52-53)

 

Duminica 10 aprilie

08.00 CSS Nr.4 Bucuresti – U-BT Cluj-Napoca (44-80)

09.45 CSU SIBIU – ACS Dan Dacian Bucuresti (63-67)

11.30 CSS Targoviste – LPS CSU 2 Pitesti (49-41)

13.15 ABC Laguna Bucuresti – ACS Gladius Targu Mures (59-31)

 

Meciurile se vor desfasura in sala de sport a Scolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”, situata pe strada Cutezantei la numarul 51.

 

Si acum haideti sa vedem ce le asteapta pe fiecare dintre cele 8 echipe, evident in ordinea clasamentului actual.

  1. ABC Laguna Bucuresti

Laguna

O singura infrangere pana acum pentru Laguna, cea suferita in fata Clujului la turneul 3. In rest un parcurs perfect, cu 10 victorii obtinute in restul de 10 meciuri.

Nu vor avea un turneu 4 facil, joaca meciuri complicate, in special sambata, cu CSU SIBIU si Dan Dacian. Vor incheia turneul in compania celor de la Gladius. Deoarece in fata Clujului au dezavantajul rezultatelor directe e de presupus ca vor incerca sa bata tot la turneul 4, tocmai pentru a ramane pe locul 1.

 

  1. U-BT Cluj-Napoca

Cluj

Au urcat constant in clasament, de la locul 4 dupa Sibiu la locul 3 dupa Bucuresti si 2 dupa Targoviste. Au pierdut doar la turneul 1 doua meciuri, revansandu-se clar la turneul 3. Si ei spera la locul 1, cu conditia ca Laguna sa faca pasi gresiti.

Au doar un meci greu, cu CSU SIBIU, cei de la LPS 2 sau CSS 4 neputandu-le pune mari probleme.

 

  1. ACS Dan Dacian Bucuresti

DD

Au fost depasiti dupa turneul 3 in clasament si de Cluj. Au doar 2 infrangeri pana acum, cu Laguna si Cluj. Nu depind doar de ei pentru a mai urca in clasament.

Meciuri grele si pentru DD. Targoviste, Laguna, Sibiu. Cert e ca le vom tine pumnii stransi in primul !

 

  1. CSU SIBIU

sigla_csu_sibiu_0

7 victorii si 4 infrangeri e zestrea noastra dupa 3 turnee. Dupa turneul 2 am cazut pe locul 4 si inclin sa cred ca aici vom si ramane.

Avem un turneu greu de tot, Laguna, Clujul si Dan Dacian fiind intr-adevar niste forte. Indraznesc sa afirm ca macar doua dintre ele vor juca semifinale anul acesta. Cu minim o victorie vom fi siguri de locul 4 (macar) si nu vom depinde de rezultatele din celelalte meciuri. Eu cred ca nu ne vom intoarce cu mana goala !

 

  1. CSS Targoviste

Tgv

Singura lor sansa la locul 4 : 3 victorii (au meciuri cu DD, Gladius si Pitesti), coroborate cu 3 infrangeri ale CSU.

 

  1. CSS Nr.4 Bucuresti

CSS $

Au 2 victorii pana acum, ambele obtinute la turneul 2. Vor sa repete isprava in meciurile cu Gladius si Pitesti, in meciul cu Clujul avand sanse minime.

 

  1. LPS CSU 2 Pitesti

Pitesti

Au impartit victoriile in dubla cu Gladius, fiind pe locul 7 datorita meciurilor directe. La acest turneu joaca cu Clujul, cu CSS 4 si cu Targoviste. Sanse au doar in ultimele doua meciuri.

 

  1. ACS Gladius Targu Mures

Gladius

Gazdele turneului ocupa inaintea ultimelor 3 etape un loc 8 care pentru mine cel putin este surprinzator. Au castigat doar un meci, cel cu LPS 2 Pitesti la turneul 3. Vor incerca fara indoiala sa paraseasca ultimul loc, mai ales ca joaca acasa, desi sperante pot avea doar sambata. Au meciuri cu CSS 4, Targoviste si Laguna.

 

Si acum despre noi…

2016-03-13 14.48.59

Lotul pentru turneul  4 : Dragos Axinte, Alex Oltean, Victor Popescu, Cristian Cerbu, Robert Oprisiu, Angi Vulcu, Vlad Cristescu, Robert Iakabos, Robert Talpos, Victor Ilie, Tudor Muresan, Sebastian Gavrila si Cezar Tarnu. Antrenor : Alexandru Rubint.

Sper doar sa ne ocoleasca (sau macar sa se domoleasca) eternele probleme medicale ale unora dintre ai nostri !

Calculele sunt simple. O victorie ne asigura macar locul 4. E timpul sa castigam ! In cazul nefericit in care nu va fi asa va trebui sa asteptam rezultatele contracandidatei noastre la locul 4, si sa speram ca nu va castiga chiar tot. Desi… Mai degraba vom obtine noi o victorie mult dorita (doua, trei… 🙂 ) decat sa castige ei tot. Vom vedea… De la fata locului !!!

 

Cealalta grupa semifinala isi disputa ultimele meciuri la Craiova. Si aici lucrurile sunt cam clare, 4Sports, Sighet si Slam fiind favorite certe la calificarea directa la turneul final. Locul de baraj va apartine probabil celor din Ploiesti. Meciurile de urmarit : Sighet – Slam, Ploiesti – 4Sports, 4Sports – Slam, Ploiesti – Oradea si Sighet – 4Sports.

 

Rezultate, fotografii, calcule, clasamente, analize…doar aici !

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.