Baschet U16 – faza semifinală la start

Câteva zile ne mai despart de startul fazei semifinale a campionatului național de baschet categoria U16. După o pauză competițională de mai bine de o lună cele mai bune echipe ale categoriei încep lupta pentru turneul final. După disputarea a 14 etape și a turneului de baraj se vor cunoaște cele mai bune 8 echipe din țară.

CSU SIBIU este între primele 16 echipe.

Echipa noastră face parte din grupa I semifinală. În cele ce urmează ne vom cunoaște mai bine viitorii adversari.

 

STEAUA CSM EXIMBANK BUCUREȘTI

Este un dintre echipele favorite la calificarea (măcar) în semifinale. Au o trupă tare, care nu a pierdut niciun meci în acest sezon. În grupa de calificare au câștigat toate meciurile, inclusiv dubla cu Laguna. Toți componenții echipei sunt născuți în 2001. S-au întărit serios în pauza de iarnă. În 12 februarie jucăm cu ei acasă (et.5), în 9 aprilie mergem la București (et.12).

 

ACS DAN DACIAN BUCUREȘTI

Nu au avut o grupă de calificare foarte grea. Au câștigat-o fără a pierde vreun meci. Baza echipei o reprezintă cei născuți în 2002, cu care ne-am intersectat la u14 sezonul trecut. O victorie și două înfrângeri este bilanțul meciurilor directe cu ei. 19 februarie (acasă, etapa 6) și 23 aprilie (deplasare, et.13) sunt datele la care vom juca cu DD.

 

CSȘ TÂRGOVIȘTE

Foto Facebook

Încă o echipă neînvinsă sezonul acesta. Generația 2001 a celor din Târgoviște a jucat în 2015 la turneul final u14. Sunt convins că și acum au cel puțin același obiectiv. Am jucat cu ei la u14 în ultimele două sezoane. Cu cei născuți în 2001 am pierdut ambele meciuri. Sezonul trecut (cu ”2002-ul”) am câștigat un meci și am pierdut unul. În 22 ianuarie mergem la ei (et.2), în 19 martie vin ei (et.9)

 

ACS 4SPORTS AGRONOMIA BUCUREȘTI

Foto Facebook 4Sports

Altă echipă foarte tare. Și ei trag la medalii. Au jucat finala sezonul trecut la u14. Anul acesta au pierdut doar un meci, cu Slam. Suficient ca să termine grupa pe locul 2 și să vină alături de noi… Am jucat cu 4Sports la u13. Am pierdut de două ori, ultima oară la un punct… Vom debuta în compania lor, miercuri 18 ianuarie, iar prima etapă a returului o vom juca la București în 12 martie.

 

LPS-CSS SATU MARE

Și ei au jucat la turneul final u14 al categoriei de vârstă 2001. Au pierdut surprinzător în ultimele două deplasări și astfel au terminat grupa pe locul 2. În 5 februarie mergem la Satu Mare (et.4), în 2 aprilie îi așteptăm (et.11).

 

CSȘ 1 SIGHETU MARMAȚIEI

Vicecampioana ediției 2014-2015 la u14. Au terminat pe locul 2 o grupă de calificare extrem de grea, cu două echipe tari ale Clujului. Am tot jucat cu ei, și la u13 și la u14, de două sezoane încoace. I-am bătut de două ori, ultima oară la turneul final u14 de vara trecută. Ultima etapă a turului o jucăm la Sighet în 26 februarie (et.7), iar campionatul îl încheiem acasă în 30 aprilie (et.14).

 

CSȘ UNIREA 1 IAȘI

Foto Facebook

Încă o echipă de turneu final u14 în 2015.Sezonul acesta au pierdut un singur meci, dar bine de tot, la Brăila. Rezultatele directe i-au trimis pe locul 2. Jucăm acasă în 29 ianuarie (et.3) și la Iași în 26 martie (et.10).

 

O grupă extrem de grea această grupă I semifinală. 5 echipe din 8 au fost la turneul final U14 al categoriei. 3 echipe din 8 sunt neînvinse, alte 3 au doar o singură înfrângere. Vor fi meciuri tari, deplasări lungi, deci loc de destule rezultate surprinzătoare. Steaua și 4Sports mi se par foarte tari, favorite la primele două locuri. Târgoviște și Iași sunt în luptă pentru ultimul loc calificant direct. Noi și Sighetul putem spera doar la locul de baraj (cât aș vrea să îl prindem !). Satu Mare și Dan Dacian nu cred că au forța de a ajunge în primele 4.

Despre noi… Nu suntem cu lotul complet, nu am fost încă de la începutul campionatului. Dar e greu când două piese de bază nu vor lua startul fazei semifinale. Dacă erau toți cred că ne puteam bate cu oricare, având șanse destule la calificare. Acum… Luăm la rând fiecare meci. Și sperăm în recuperarea celor accidentați. Va fi greu cu Steaua, 4Sports, Târgoviște. Mai apropiate de noi îmi par DD, Satu Mare și Sighetul. Eu zic că avem șanse la locul 4. Realist…vom termina pe unul dintre locurile 4, 5 sau 6. Părerea mea…

CSU SIBIU U16

 

Grupa a II-a semifinală e mult mai lejeră. Clujul și Slamul pleacă cu șansele cele mai mari la primele două locuri. Brăila, Mediașul, Laguna și Oradea se vor lupta pentru următoarele două locuri. Mangalia și Ploieștiul nu cred că vor conta foarte mult.

 

Faza semifinală se termină în 30 aprilie. Turneul de baraj va avea loc între 5 și 7 mai, iar între 10 și 14 mai se va disputa turneul final.

 

Prima etapă a fazei semifinale este programată duminică 15 ianuarie. Meciuri : CSU SIBIU – 4Sports, Iași – Steaua, DD – Sighet și Satu Mare – Târgoviște. Meciul nostru se va juca miercuri 18 ianuarie, iar DD – Sighet în 25 martie. În grupa II se vor juca Mediaș – Slam, Mangalia – U, Brăila – Laguna (în 14.01) și Oradea – Ploiești (în 4.02).

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.