Euroliga 2016-2017 – Final Four

Punctul culminant al unui sezon de Euroligă îl reprezintă Final Four-ul. Anul acesta turneul se desfășoară la Istanbul între 19 și 21 mai. Vineri 21 mai se dispută semifinalele, duminică 23 mai finalele. Cine, când… Mai jos !

Euroliga a pornit anul acesta într-un format inedit, pe sistem campionat. Cele 16 echipe au jucat fiecare cu fiecare, rezultând un campionat cu 30 de etape. Mai multe despre sezonul regulat găsiți aici . Au urmat meciurile din play-off. Povestea lor a fost descrisă pe larg în articolul dedicat.

Și au rămas 4. Cred că sunt într-adevăr cele mai bune echipe ale continentului la această oră. Câteva vorbe despre fiecare…

 

REAL MADRID

Locul 1 în sezonul regulat, cu 23 de victorii și 7 înfrângeri. Au trecut în playoff cu 3-1 de Darussafaka. Au 9 titluri câștigate, plus încă 8 finale pierdute. Ultimul titlu l-au obținut în 2015. Cel mai bun lot în opinia mea.

 

TSKA MOSCOVA

Locul 2 în sezonul regulat (22/8). Au trecut în sferturi de Baskonia cu 3-0. Sunt campionii en titre. Au 7 titluri și încă 6 finale pierdute. Se bazează pe cel mai mare buget al Euroligii.

 

OLYMPIACOS PIREU

Locul 3 după 30 de etape, cu raportul victorii – înfrângeri de 19-11. Au trecut după 5 meciuri de Anadolu Efes. 3 titluri și încă 4 finaele pierdute este palmaresul lor în Euroligă. Punctul forte : spiritul de echipă.

 

FENERBAHCE ISTANBUL

Au terminat pe locul 5 sezonul regulat, cu 18 victorii și 12 înfrângeri. Au trecut cu 3-0 în sferturi de Panathinaikos. Au doar o finală pierdută. Atuurile lor : Obradovic și Istanbulul…

 

Programul Final Four :

 

Vineri 19 mai

 

18.30 TSKA Moscova – Olympiacos Pireu 78-82

După cum începuse meciul se părea că rușii vor defila. Au avut avans și 10 puncte. Pe final însă diferența a făcut-o Spanoulis. Teodosic a avut victoria în mână, dar a ratat de la 3p.

Foto – www.euroleague.net

 

21.30 Fenerbahce Istanbul – Real Madrid 84-75

Meci neașteptat de dezechilibrat. Gazdele au condus tot meciul. Real s-a apropiat la un moment dat la 2p, dar atât. Doar Llull și Carroll au încercat câte ceva. Udoh (18p, 12r, 8a) a fost omul meciului

Foto www.euroleague.net

 

 

Duminică 21 mai

 

18.00 Finala mică : Real Madrid vs TSKA Moscova 70-94

Meciul al cărui rost nu îl văd. Între două echipe dezamăgite, care vor doar să ajungă acasă. Rușii s-au adunat mai repede, au condus tot meciul și au câștigat fără probleme.

 

21.00 Finala Euroleague : Fenerbahce Istanbul vs Olympiacos Pireu 80-64

Cea mai bună echipă a acestui Final Four a câștigat în premieră Euroliga. Fenerbahce a controlat jocul și a profitat de forma binomului Bogdanovic – Kalinic (fiecare cu 17p). La Oly s-a simțit probabil efortul primului meci.

 

Final de sezon în Euroligă. Ne vedem la toamnă !

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.