Speranțe – Turneul final la start

Ultimele meciuri ale sezonului 2017-2018 pentru speranțele de la CSȘ Sibiu se desfășoară în această săptămână. Singura echipă a clubului calificată între primele echipe ale categoriei sale se deplasează la Iași pentru meciurile turneului final. Haideți să vedem împreună echipele calificate…

La Iași va fi așadar turneul final în acest an. Capitala Moldovei între 1564 și 1859, Iașiul are azi în jur de 300.000 de locuitori. Municipiul Iași este situat în estul câmpiei Moldovei. Este supranumit ”urbea celor 7 coline”, cea mai cunoscută fiind Copoul. Iașiul este situat la 445 km de Sibiu, la 390 km de București și la 420 km de Cluj-Napoca.

Iașiul este orașul cu cea mai veche universitate din România. Astăzi, universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” are 15 facultăți, cu peste 40.000 de studenți.

Ce e de văzut în Iași ? Amintesc Palatul Culturii, Bojdeuca lui Creangă, Teiul lui Eminescu, Parcul Copou, Grădina Botanică, Biserica ”Sf.Nicolae Domnesc”, Mânăstirea ”Sf. Trei Ierarhi”, Teatrul Național… Și câte și mai câte…

 

Aici vor ajunge simpaticele noastre fete, care au reușit o nouă calificare la un turneu final, după Lugoj 2017. AICI găsiți amănunte despre ce a fost anul trecut. Revenim… Competiția rezervată speranțelor este dedicată fetelor născute în 2004 și mai mici. Ca și sistem de desfășurare a turneului final… 2 grupe de 4 echipe. Joacă fiecare cu fiecare, un meci pe zi pentru fiecare echipă. Meciurile din grupe se joacă miercuri, joi și vineri. Sâmbătă primele două locuri din fiecare grupă joacă semifinalele, ultimele două joacă pentru 5-8. Duminică e ziua finalelor, se joacă pentru locurile 7-8, 5-6, 3-4, și finala mare pentru locurile 1-2

 

Cine participă la turneul final ? Echipele clasate pe locurile 1 și 2 în cele 4 grupe semifinale. Le vom cunoaște în cele ce urmează…

 

1. ACS PENICILINA IAȘI

Foto Facebook

Locul 1 în seria I. Gazdele turneului final. Au găzduit și turneul semifinal pe care l-au câștigat, pierzând doar 4 seturi în 5 meciuri. Încă nu au pierdut niciun meci în acest sezon.

 

2. CSM B BUCUREȘTI

Foto doarvolei.ro

Locul 1 în seria II. Doar un set pierdut în faza semifinală de la Craiova, și doar 2 în faza precedentă. Nu au pierdut niciun meci până acum.

 

3. CS DACIA MIOVENI 2012

Foto Facebook

Locul 1 în seria III. Doar un set pierdut în tot sezonul, în faza semifinală, la Sibiu.

 

4. ACS JUVENIL NT BRAȘOV

Foto Facebook

Locul 1 în seria IV. Două seturi pierdute în faza semifinală (acasă), alte 4 în faza precedentă. Încă nu au pierdut niciun meci în acest sezon.

 

5. ACS BRAVOL BRAȘOV

Foto Facebook

Locul 2 în seria I. 3 meciuri pierdute în acest sezon

 

6. CS DINAMO BUCUREȘTI

Foto Facebook

Locul 2 în seria II. 2 meciuri pierdute în acest sezon

 

7. CSȘ SIBIU

Locul 2 în seria III. 7 meciuri pierdute în acest sezon

Antrenorul Dan Gheorghiță merge la Iași cu un lot format din Iarina Axinte, Ana Albu, Andreea Gheorghiță, Katy Munteanu, Alexia Potera, Sarah Popa, Cătălina Crețu, Alexandra Balint, Alexia Halmaghi, Ionela Fîrtat, Cosmina Stuparu, Delia Grigoriță și Daria Lupu.

 

8. CSS 2 CNE CSM BAIA MARE

Foto Facebook

Locul 2 în seria IV. 2 meciuri pierdute în acest sezon

 

Cele două grupe ale turneului final arată astfel : grupa I le cuprinde pe Penicilina, Dinamo, Mioveni și Baia Mare, în timp ce în grupa II se află Bravol, CSM București, CSȘ Sibiu și Juvenil. Conform tabelei Berger vom juca miercuri cu CSM B București, joi cu Juvenil și vineri cu Bravol.

La 10.00 fetele au plecat spre Iași. După cum se vede, optimismul e prezent !

Ce va fi vom vedea. Important e că fetele sunt acolo. Din nou între primele 8 echipe ale țării… Hai Sibiul !

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.