Volei U16 – Campionatul European 2019 la start

Sâmbătă 13 iulie debutează Campionatul European de volei, categoria U16. Printre cele mai bune 12 echipe ale continentului se află și România. În cele ce urmează vedem componența lotului României, adversarele, programul, locația…

Ediția 2019 a Europenelor U16 se desfășoară între 13 și 21 iulie. Cele 12 echipe au fost împărțite în 2 grupe.

Grupa I își dispută meciurile în Croația, la Zagreb și este alcătuită din Croația ??, Germania ??, Finlanda ??, Franța ??, Rusia ?? și Slovenia ??.

Grupa II ne interesează în mod direct. Meciurile ei se vor juca în Italia, la Trieste. Belgia ??, Italia ??, Olanda ??, România ??, Serbia ?? și Turcia ?? sunt echipele care compun această grupă.

 

Trieste, așadar. Este următoarea destinație a fetelor din naționala U16 a României. Este un oraș situat în nord-estul Italiei, capitala regiunii Friuli Venezia Giulia. Are o populație în jur de 200.000 de locuitori. Poziția sa geografică este foarte interesantă : la nord Europa centrală, la est Balcanii, la vest Italia și țările latine. Este situat la doar 10 km de granița cu Slovenia și la 30 km de granița cu Croația. Este la 1100 km de Sibiu și la 1400 km de București.

Piazza Unità – foto Wikipedia

Dominațiile romană, habsburgică, franceză, austro-ungară, iugoslavă și evident italiană și-au pus amprenta asupra acestui oraș cosmopolit. În 2012 Lonely Planet nominaliza Trieste ca fiind cea mai subevaluată destinație de călătorie. Ce putem vedea în zonă ? Castelul Miramare, castelul San Giusto, Teatrul Roman, Farul Victoriei, cartierul austriac, Piazza Unità, orașul vechi… Noroc că avem măcar 5 zile de stat ! 🙂

 

Meciurile grupei II de la Campionatul European se joacă în Palachiarbola. Situat pe Via Visinada, este primul palat al sporturilor construit în Trieste, în anii 70. Se joacă aici volei, baschet, dar mai ales handbal. Are o capacitate de aproape 1.100 de locuri.

 

Și acum despre fetele noastre. Naționala României s-a calificat la Campionatul European după turneul de calificare care a avut loc la final de aprilie la Ploiești. Fetele au trecut pe rând de Letonia, Cehia și Slovacia și au ajuns între cele mai bune 12 echipe ale Europei.

Regulamentul competiției este următorul : în grupe joacă fiecare cu fiecare. 5 meciuri de echipă. Locurile 1 și 2 din fiecare grupă joacă la Trieste semifinalele. Locurile 3 și 4 din fiecare grupă joacă la Zagreb pentru locurile 5-8. Locurile 5 și 6 încheie competiția încă din faza grupelor.

 

Programul României este următorul (voi folosi orele din Italia, pentru România se mai adaugă una) :

– sâmbătă 13 iulie, la 19.30 : România ?? vs Italia ??

– duminică 14 iulie, la 17.00 : România ?? vs Turcia ??

– luni 15 iulie, la 11.00 : România ?? vs Serbia ??

– miercuri 17 iulie, la 11.00 : România ?? vs Olanda ??

– joi 18 iulie, la 11.00 : România ?? vs Belgia ??

 

 

Meciuri unul și unul pentru România. Fetele au moral bun după Balcaniadă, lotul va fi complet de data asta, așa că speranțe sunt ! Lotul României este antrenat de Adrian Radu (Dinamo București) și Dorin Vărșăndan (CS Victoria Nădlac) și le cuprinde pe Paula Partnoi (Dinamo București), Iarina Axinte (CSȘ Sibiu), Ștefania Cheluță (Juvenil Brașov), Andra Badiu Savu (CSȘ Lugoj), Tara Cristea (CS Victoria Nădlac), Bianca Ionașcu (CSM București), Teodora Iancu (CTF Mihai I București), Mara Bratu (CSM București), Maria Nemeș (CS Victoria Nădlac), Iulia Flore (LPS Cluj-Napoca), Alexandra Ion (Dinamo București) și Jana Konyarik (CS Victoria Nădlac).

Prima zi de competiție este sâmbătă 13 iulie. În grupa noastră se joacă Turcia – Serbia de la 11.00, Olanda – Belgia de la 17.00 și România – Italia de la 19.30. În cealaltă grupă se întâlnesc Slovenia – Rusia de la 15.00, Croația – Franța de la 17.30 și Germania – Finlanda de la 20.00.

 

Ce va fi vom vedea… Doar aici !

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.