Volei U16 – Campionatul European 2019 : Ziua 6 – semifinalele

Campionatul European de volei feminin, categoria U16, continuă. După terminarea meciurilor din grupe a urmat o zi de pauză. Azi aflăm finalistele !

Cea mai frumoasă echipă a competiției (ar fi culmea să nu fiu subiectiv 🙂 ) este deja acasă. România a fost la 2 mingi de calificarea între primele 8 echipe ale competiției. Neplăcut, dar face parte din sport…

Rămâne experiența acumulată, meciurile în compania celor mai bune echipe ale Europei la acest nivel. Poate data viitoare va fi mai bine. Pentru asta fetele trebuie să crească în valoare, atât individual cât și ca echipă. Fiindcă sigur nici celelalte echipe nu vor sta pe loc !

 

Revenind la European… România ??, Belgia ??, Croația ?? și Finlanda ?? au terminat competiția. La Trieste se joacă semifinalele competiției, iar la Zagreb se joacă meciurile pentru locurile 5-8.

 

Programul zilei 6, sâmbătă 20 iulie (revenim la orele din România) :

 

Locurile 5-8 :

18.30 Serbia ?? – Franța ?? 3-1

21.00 Germania ??- Olanda ?? 2-3

 

Locurile 1-4 :

18.00 Turcia ?? – Slovenia ?? 3-1

20.30 Rusia ?? – Italia ?? 2-3

 

Meciuri interesante azi… Cel mai tare mi se pare Rusia – Italia. Serbia și Turcia par favorite, iar Olanda… Sunt curios ce vor face portocaliile… Vom vedea ce va fi. Pronostic : învingătoare Serbia, Germania, Turcia și Rusia.

 

Turcia – Slovenia

Prima semifinală debutează la 18.00. Și debutează oarecum surprinzător. Turcia a condus întreg setul 1, dar de câștigat l-a câștigat Slovenia. 25-23. Setul 2 a fost echibrat până la jumătatea sa. Turcia s-a desprins apoi și l-a câștigat cu 25-18.

Foto cev.eu

Setul 3 a fost dominat de Slovenia. Până la jumătatea sa. Turcia l-a câștigat cu 25-17. Setul 4 a fost și ultimul al meciului. Turcia a condus de o manieră categorică și s-a impus cu 25-8.

Foto cev.eu

Turcia este așadar prima finalistă a Europeanului, după un meci în care au pierdut primul set în această competiție.

 

Serbia – Franța

Primul meci al zilei la Zagreb. Serbia a început ezitant. A fost echilibru până la jumătatea setului 1. Apoi Serbia s-a desprins. Și l-a câștigat cu 25-20. Setul 2 le-a mers și mai bine. 25-12 pentru Serbia a fost scorul. Un set în care Franța nu a condus deloc.

Foto cev.eu

În setul 3 s-a schimbat situația. Franța prelungește meciul, câștigând cu 25-15. 2-1 Serbia. A fost doar un foc de paie. Serbia a câștigat setul 4, implicit și meciul. 25-18 în ultimul set.

Foto cev.eu

Serbia va lupta mâine la 13.30 pentru locul 5.

 

Rusia – Italia

Cum spuneam mai sus, cel mai tare meci al zilei. Au alternat la conducere în primul set, dar Rusia a fost mai precisă pe finalul lui. 25-21. Setul 2 le-a aparținut gazdelor. Au condus cap-coadă și au câștigat cu 25-16, egalând situația la seturi.

Foto cev.eu

Setul 3 nu prea a avut istoric. Italia nu prea a avut șanse, neconducând deloc. Rusia s-a impus cu 25-13. Setul 4 însă a fost plin de dramatism. Rusia nu a putut închide meciul. A fost 26-24 pentru Italia. Urmează set decisiv !

Setul decisiv a fost dominat de Italia. Au condus pe tot parcursul lui și s-au impus în final cu 15-11.

Finala Campionatului European este Turcia – Italia !

 

Germania – Olanda

Meci echilibrat în setul 1. A condus Germania, apoi Olanda, din nou Germania, dar finalul de set a aparținut Olandei. 25-20. Deși Olanda a condus în majoritatea setului 2, Germania a câștigat cu 25-21. Și a egalat situația la seturi.

Foto cev.eu

Setul 3 a fost dominat în totalitate de Germania. 25-19 și 2-1. Ultimul meci al zilei trebuia să fie și el palpitant. Germania a avut în setul 4 24-21. Dar l-a pierdut cu 26-24 ! 2-2 și din nou set decisiv ! În care Germania a căzut complet. Olanda învinge incredibil cu 15-8 !

Foto cev.eu

 

Final de zi… Ce grupă a avut România ! Toate cele 4 echipe calificate ți-au depășit adversarele. Turcia și Italia vor lupta pentru titlu, Serbia și Olanda pentru locul 5… Duminică vom afla configurația finală a clasamentului.

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.