Volei U18 – Campionatul Mondial 2019 la start

Joi 5 septembrie debutează Campionatul Mondial de volei feminin, categoria U18. România se află printre cele mai bune 20 de echipe ale lumii la această categorie. Vedem imediat unde se joacă, sistemul de desfășurare, ce grupă avem și care sunt cele 12 tricolore…

Egiptul va fi gazda ediției din acest an a Mondialului U18. O țară cu o istorie și o cultură sclipitoare. Situat în nordul Africii, cu o populație de 86 de milioane de locuitori și o suprafață de 1 milion de kilometri pătrați, Egiptul a reprezentat una dintre cele mai importante civilizații ale antichității. Cel mai vechi stat din lume a fost un exemplu pentru grecii vechi și romani. Templele, piramidele, obeliscurile create de egipteni reprezintă și azi un adevărat magnet pentru turiștii din toată lumea.

Foto Wikipedia

Aici își vor da întâlnire cele mai bune 20 de naționale de volei feminin, categoria U18. Fetele sunt născute în 2002 (și mai mici 🙂 ). Italia, Republica Dominicană, Rusia este podiumul precedentei ediții a Campionatului Mondial, Argentina 2017.

 

În Egipt vor fi 4 grupe a câte 5 echipe. Dar cum au ajuns la Mondial cele 20 de echipe ?

Țara gazdă e calificată automat. În august 2018, la Lausanne. Egiptul primea organizarea 2019 FIVB Volleyball Girls’ U18 World Championship.

Europa a primit 6 locuri. Între 13 și 21 aprilie 2018 la Sofia s-a desfășurat Campionatul European. Primele 6 echipe clasificate s-au calificat pentru Mondial. Ele sunt Rusia, Italia, Turcia, Bulgaria, ROMÂNIA și Belarus.

Asia are 4 locuri. În Thailanda s-a jucat Campionatul Asiei, în mai 2018. Primele 4 echipe au fost Japonia, China, Thailanda și Coreea de Sud

Cele 3 locuri atribuite Americii de Sud au fost ocupate de echipele clasate pe podiumul ediției iulie 2018 din Columbia a Campionatului sud-american. Ele sunt Argentina, Peru și Brazilia.

Africa mai are 2 locuri, pe care le-au ocupat în Algeria, în iulie 2018, Camerunul și RD Congo.

Din America de Nord și Centrală vin ultimele 4 echipe. SUA, Canada la calificările din Honduras în 2018, Puerto Rico și Mexicul la cele din Mexic în 2019, completează lista celor 20 de echipe prezente la acest Campionat Mondial.

 

Tragerea la sorți a grupelor a avut la Cairo, la 1 iulie 2019. Au fost 8 capi de serie (Egipt, Italia, Rusia, Turcia, Japonia, Argentina, SUA, Brazilia). România a fost în ultima urnă. Grupele arată astfel :

 

Grupa A : Egipt ??, Brazilia ??, China ??, Camerun ??, Puerto Rico ??

Grupa B : Italia ??, SUA ??, Coreea de Sud ??, Canada ??, Mexic ??

Grupa C : Rusia ??, Argentina ??, Belarus ??, Thailanda ??, ROMÂNIA ??

Grupa D : Turcia ??, Japonia ??, Peru ??, RD Congo??, Bulgaria??

 

Sistemul de desfășurare. În grupe se joacă fiecare cu fiecare, între 5 și 9 septembrie. Locurile 5 din fiecare grupă vor juca între ele pentru locurile 17-20. Optimile de finală se joacă marți 10 septembrie. Locurile 1 cu locurile 4, locurile 2 cu locurile 3.

Joi 12 septembrie se joacă sferturile de finală și meciurile din grupa 9-16. Vineri 13 septembrie sunt semifinalele (la 18.30 și 21.00), plus meciuri din grupele 5-8, 9-12, 13-16, 17-20.

Sâmbătă 14 septembrie vom afla campioana mondială U18. Plus meciurile de clasament. Finala se joacă de la 21.00.

 

Cele 78 de meciuri de la Mondial se vor juca în 2 săli : la Cairo (grupele C și D) și la Ismailia (grupele A și B).

 

Naționala României a ajuns la Campionatul Mondial datorită locului 5 ocupat anul trecut la Campionatul European. Anul acesta fetele au obținut două medalii de argint la competițiile la care au participat, la FOTE în Azerbaidjan, și la Balcaniada din Bosnia.

Lotul României pentru Campionatul Mondial este antrenat de Marius Macarie și Adrian Popescu și le cuprinde pe Alexia Căruțașu, Francesca Alupei, Denisa Ionescu, Florina Murariu, Georgiana Popa, Mara Dumitrescu, Andreea Murar, Iarina Axinte, Andra Cojocaru, Ștefania Cheluță, Patricia Bărbulescu și Adriana Alexandru.

 

Programul României este următorul (orele sunt cele din România, în Egipt e cu o oră mai puțin) :

Joi 5 septembrie : 22.00 – România ?? vs Argentina ??

Vineri 6 septembrie : 21.00 – România ?? vs Belarus ??

Sâmbătă 7 septembrie : 21.00 – România ?? vs Thailanda ??

Luni 9 septembrie : 21.00 – România ?? vs Rusia ??

 

Sper că vom putea vedea meciurile. Mondialul din 2017 a fost live pe YouTube, pe canalul Volleyball World.

 

Ce va fi vom vedea. Hai România !!!

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.