Divizia A2 Vest – Turneul semifinal de promovare : Ziua 0

Divizia A2 Vest de volei feminin a ajuns la faza turneului semifinal. În acest weekend vom afla cele 2 echipe care vor participa în luna mai la turneul de promovare în Divizia A1. Unde, cine, când… Aflăm imediat…

Vom merge la Craiova pentru acest turneu semifinal. Este cel mai important oraș al Olteniei și al șaselea ca mărime din țară. Are o populație de 270.000 de locuitori. Se află pe malul stâng al Jiului. Este la 220 km de Sibiu, la 360 km de Tîrgu Mureș și la 230 km de București. Este un oraș cu numeroase construcții vechi, biserici, case și palate boierești. Biserica Madona Dudu este un adevărat loc de pelerinaj. Se mai pot vizita aici Muzeul Olteniei, Muzeul de Artă, parcul Romanescu, Grădina Botanică și încă multe altele.

La Craiova se întâlnesc așadar cele mai bune echipe din Divizia A2 Vest de volei feminin. Început la 6 octombrie 2019, sezonul regulat a aliniat la start 6 formații. După cele 10 etape, încheiate la 25 ianuarie, s-a jucat play-off-ul între locurile 3 și 6 și respectiv 4 și 5. Câștigătoarele, alături de locurile 1 și 2 au venit la Craiova.

Se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare. Primele 2 echipe, alături de alte 2 echipe din seria A2 Est, vor juca între 1 și 3 mai la Turneul de promovare în Divizia A1. După acel turneu vom ști cele două echipe care (teoretic) vor evolua în sezonul 2020-2021 în primul eșalon voleibalistic al României.

 

Cine participă la turneu ?

 

1. CSU MEDICINA CNUE TÎRGU MUREȘ

CSU Medicina CNUE Tîrgu Mureș

Locul 1 la finalul sezonului regulat, cu 10 victorii în tot atâtea meciuri. Formația noastră este văzută de mulți ca principala favorită la promovarea în Divizia A1. Rămâne ca fetele să o și demonstreze !

Rezultatele din acest sezon cu cele 3 echipe împotriva cărora vom juca la Craiova : 3-0 (a) și 3-1 (d) cu Oradea,  3-0 (a) și 3-0 (d) cu Craiova, 3-0 (d) și 3-2 (a) cu Turda.

 

2. CSU Oradea

CSU Oradea – Foto Facebook

Locul 2 la finele sezonului regulat. Rezultatele lor : 1-3 (a) și 0-3 (d) cu Medicina, 0-3 (d) și 3-2 (a) cu Craiova și 3-1 (a) și 3-1 (d) cu Turda.

 

3. SCMU Craiova

SCMU Craiova – Foto Sportul Doljean

Gazdele turneului semifinal. Locul 3 la finele sezonului regulat. S-au calificat la acest turneu după un dublu 3-0 cu Sighetul. Rezultate cu contracandidatele : 0-3 (a) și 0-3 (d) cu Mureșul, 3-0 (a) și 2-3 (d) la Oradea, 3-0 (a) și 1-3 (d) cu Turda.

 

4. CSȘ Turda

CSȘ Turda – Foto Facebook

Au ocupat locul 4 după 10 etape. Au trecut apoi de Timișoara în două meciuri, ambele cu 3-0. Rezultatele lor : 0-3 (a) și 2-3 (d) cu Mureșul, 1-3 (a) și 1-3 (d) cu Oradea, 3-1 (a) și 0-3 (d) cu Craiova.

 

Acestea sunt cele 4 echipe care își propun obținerea unuia dintre cele două locuri calificante la turneul de promovare. Medicina pare a avea prima șansă. Lotul omogen și valoros, antrenorul, rezultatele din sezonul regulat sunt niște argumente extrem de pertinente. Cine vine după ? Gazdele de la Craiova au o șansă în plus datorită terenului propriu, care poate conta mult la valori aproximativ egale. Oradea și Turda pot încurca oricând din calculele hârtiei.

Ce contează e ca fetele noastre să își facă jocul obișnuit. Și va fi bine ! 🙂

 

Programul turneului

 

Va fi definitivat joi seara, când îl vom avea îl vom publica. Ce se știe sigur :

 

Vineri 06 martie

ora 17:00 : CSU MEDICINA – CSU Oradea 3-0

ora 19:00 : CSȘ Turda – SCMU Craiova 1-3

 

Sâmbătă 07 martie

ora 11:00 : CSȘ Turda – CSU MEDICINA 0-3

ora 13:00 : SCMU Craiova – CSU Oradea 2-3

 

Duminică, 08 martie

ora 11:00 : CSU Oradea – CSȘ Turda

ora 13:00 : CSU MEDICINA – SCMU Craiova

 

Meciurile turneului se vor juca la sala ”Ion Constantinescu”, situată pe strada Brestei. Și se pare că vor fi live, la Oltenia TV.

 

În seria A2 Est vor lupta pentru calificarea la turneul de promovare AV Tomis Constanța, CSM Unic Piatra Neamț, CSM Focșani 2007 și CTF Mihai I București. Cu primele 3 echipe luptându-se probabil pentru cele 2 locuri calificante.

 

Ce va fi vom vedea… Doar aici !!!

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.