Volei U18 – Campionatul Mondial la start

Singura echipă națională de volei care participă în acest an la un Campionat Mondial este cea feminină, categoria U18. România se află printre cele mai bune 20 de echipe ale lumii. Vedem imediat unde se joacă, programul echipei noastre, precum și componența lotului.

Buenos dias ! Mexicul este gazda competiției mondiale din acest an. O țară cu o populație de 127 de milioane de locuitori și o suprafață de aproape 2 milioane de kilometri pătrați. Țara prezintă o extraordinară diversitate culturală și economică, distribuită într-un mediu fizic extrem de complex și variat, ceea ce conferă Mexicului caracterul său unic.

Durango va fi centrul voleiului mondial feminin U18 în luna septembrie. Durango este unul dintre cele 31 de  state federale ale Mexicului. Capitala statului este orașul omonim, cunoscut oficial ca Victoria de Durango. Un oraș de aproape 700.000 de locuitori, întemeiat în 1563. Orașul este remarcat pentru arhitectura sa colonială, inclusiv barocă. Centrul istoric conține cea mai mare concentrație de monumente istorice din nordul Mexicului. Orașul Durango este capitala și centrul economic al unui stat care depinde în mare parte de agricultură și creșterea animalelor.

În acest oraș se vor întâlni cele mai bune naționale U18 de volei feminin. Participă sportive născute în anul 2004. Și mai mici. În Egipt, în 2019, pe podium au urcat SUA, Italia și Brazilia, cu România pe un excelent loc 6.

Egipt 2019

Haideți să vedem cum arată grupele acestei ediții de Campionat Mondial. Precizez că din formula inițială s-au retras China, Japonia și Coreea de Sud, înlocuite ulterior de Egipt, Bulgaria și Slovacia.

Cele 20 de echipe au fost împărțite în 4 grupe. Tragerea la sorți a avut loc online, luni 14 iunie 2021. Au fost 8 capi de serie, și anume Mexic (gazda), Camerun (9), Italia (1), Turcia (8), SUA (2), România (6), Brazilia (3) și Rusia (4). Și a ieșit ceea ce vedeți mai jos…

Așadar SUA (campioana modială en-titre U18 și locul 1 la Campionatul Americii de Nord), Nigeria (locul 2 la Campionatul Africii), Thailanda (locul 3 la Campionatul Asiei) și Puerto Rico (locul 3 la Campionatul Americii de Nord) vor fi adversarele echipei noastre. O tragere la sorți prietenoasă, după părerea mea, care ne dă șanse de a lupta pentru locul 2.

Sistemul de desfășurare. În grupe se joacă fiecare cu fiecare, între 20 și 24 septembrie. Locurile 5 din fiecare grupă vor juca între ele pentru locurile 17-20. Optimile de finală se joacă duminică 26 septembrie. Locurile 1 cu locurile 4, locurile 2 cu locurile 3.

Luni 27 septembrie se joacă sferturile de finală și meciurile din grupa 9-16. Marți 28 septembrie sunt semifinalele, plus meciuri din grupele 5-8, 9-12, 13-16, 17-20.

Miercuri 29 septembrie vom afla campioana mondială U18. Plus meciurile de clasament.

Să vedem și componența lotului nostru. 10 dintre fete au fost și la europeanul U17 de acum un an din Muntenegru. Așadar… Cele 12 care vor reprezenta România la acest Campionat Mondial sunt :

Paula Partnoi – căpitanul echipei, evoluează pe postul de extremă, are numărul 10, joacă la Volero Zurich

Iarina Axinte – coordonatoare, 9, CSM Volei Alba Blaj

Ștefania Cheluță – universal, 19, CSM Volei Alba Blaj

Andra Badiu Savu – centru, 11, CSM Lugoj

Teodora Iancu – extremă, 15, Dinamo București

Tara Cristea – centru, 5, Dinamo București

Mara Bratu – extremă, 3, CSM București

Alexandra Ion – libero, 18, Dinamo București

Maria Nemeș – coordonatoare, 7, Dinamo București

Dalia Vârlan – centru, 17, Dinamo București

Gabriela Dumitru – extremă, 2, Dacia Mioveni

Beatrice Iliescu – extremă, 16, CNNT Craiova

Naționala U18 a României

Lotul național este antrenat de Marius Macarie (CSȘ Toplița) și Adrian Popescu (CNNT Craiova). Kinetoterapeut este Sebastian Rad,  iar statistician Mircea Gâtej.

Naționala U18 a stat în cantonament la Toplița aproape 2 luni. Fetele au plecat joi, au făcut pauză la Izvorani, iar vineri la 14.30 au decolat spre Durango, via Paris și Ciudad de Mexico. Au ajuns acolo sâmbătă dimineață (seara la noi). Oboseala și diferența de fus orar (8 ore) sunt primii adversari care trebuie depășiți. Deoarece luni e primul meci !

Programul fetelor noastre este următorul (orele sunt cele din România, în Mexic sunt cu 8 ore mai puțin) :

Luni 20 septembrie : 19.00 – Puerto Rico vs ROMÂNIA

Marți 21 septembrie : 22.00 – Nigeria vs ROMÂNIA

Miercuri 22 septembrie : 22.00 – ROMÂNIA vs SUA

Joi 23 septembrie : 19.00 – ROMÂNIA vs Thailanda

 

Meciurile de la Campionatul Mondial vor fi transmise în direct pe canalul YouTube Volleyball World.

 

Ținem pumnii strânși fetelor. Hai, ROMÂNIA !!!

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.