U18 : faza semifinală la start

Weekendul trecut a consemnat finalul primei faze a campionatului național de baschet, categoria U18. Începută în 6 octombrie 2018, prima fază a numărat la start 29 de echipe. În lupta pentru medalii au rămas 12. Cine sunt ? Vedem imediat…

Înainte de faza semifinală să povestim câte ceva despre faza I. Fiecare echipă a avut câte 12 meciuri, mai puțin cele din grupa 3, care au avut 10. Echipele din Brăila și Constanța nu au terminat faza 1…

 

Câteva superlative ale fazei 1 :

Cele mai multe victorii : U-BT 12, Agronomia, CSM București și CSU Sibiu 11, Slam și Târgoviște 10

Cele mai puține înfrângeri : U-BT și Slam 0, Agronomia, CSM București și CSU Sibiu 1, Târgoviște 2

Cele mai multe puncte marcate pe meci : U-BT 101,4

Cele mai puține puncte primite pe meci : Slam 43,8

 

Cele mai bune 12 echipe, primele 3 din fiecare grupă, au ajuns în faza semifinală. Au fost alcătuite două grupe de 6. Primele 3 echipe din fiecare grupă vor merge la turneul final 1, care se va desfășura în săptămâna 8-14 aprilie, pe sistemul fiecare cu fiecare. Primele 4 clasate vor participa la turneul final 2, în săptămâna 29 aprilie – 4 mai, într-un sistem cu semifinale și finale.

Grupa A semifinală ne interesează în mod special. Cine o alcătuiește ?

1. U-BT CLUJ-NAPOCA

Locul 1 în grupa 1. 12 victorii, 0 înfrângeri. Una dintre cele 2 echipe neînvinse ale fazei 1. Un singur jucător născut în 2001 în lotul alor noștri. Cu toate acestea, U rămâne una dintre pretendentele clare la medalii.

 

2. CSU SIBIU

Locul 1 în grupa 2. 11 victorii, 1 înfrângere. Au pierdut un singur meci, contra celor de la Târgoviște. Puțini jucători 2001 și la ei. O echipă care are un debut complicat. Vor juca la Sighet și acasă cu Oradea. După aceste două meciuri vor cam ști cum stau. Vom juca împotriva CSU în etapele 5 și 10.

 

3. LPS BIHORUL CSM ORADEA

Locul 2 în grupa 1. 9 victorii și 3 înfrângeri. Au pierdut de două ori cu U și o dată cu Sighetul. O echipă disciplinată, arțăgoasă, care poate pune probleme oricui, mai ales pe teren propriu. Meciul lor din prima etapă contra CSȘ Târgoviște mi se pare cel mai interesant al primei runde. Jucăm cu bihorenii în etapele 4 și 9

 

4. CSȘ TÂRGOVIȘTE

Locul 2 în grupa 2. 10 victorii și 2 înfrângeri. Au pierdut contra CSU Sibiu și CSȘ Sibiu. Au un lot majoritar 2001, un lot care joacă în aceeași formulă de ani buni. Greu de învins pe teren propriu. Au șanse destule la primele 3 locuri. Jucăm contra lor în etapele 3 și 8.

 

5. CSȘ-CSM SIGHETU MARMAȚIEI

Locul 3 în grupa 1. 9 victorii și 3 înfrângeri. Au pierdut de două ori cu U și o dată cu Oradea. Cu siguranță că vor încerca totul pentru a ajunge la turneul final. Jucăm cu ei în etapele 2 și 7.

 

6. CSȘ MEDIAȘ

Locul 3 în grupa 2. 7 victorii și 5 înfrângeri. Au pierdut cu CSU Sibiu și CSȘ Târgoviște de câte 2 ori și cu CSU Brașov. Mi se pare singura echipă a grupei care are șanse minime de calificare. Reprezintă primul adversar al băieților noștri. Etapele 1 și 6 programează confruntările cu Mediașul.

 

Adversarii i-am văzut. Când îi întâlnim ? Așadar…

Etapa 1 : 20.01 – CSȘ Mediaș vs U-BT CLUJ-NAPOCA
Etapa 2 : 27.01 – U-BT CLUJ-NAPOCA vs CSȘ-CSM Sighetu Marmației
Etapa 3 : 03.02 – CSȘ Târgoviște vs U-BT CLUJ-NAPOCA
Etapa 4 : 17.02 – U-BT CLUJ-NAPOCA vs LPS Bihorul CSM Oradea
Etapa 5 : 24.02 – CSU Sibiu vs U-BT CLUJ-NAPOCA
 
Etapa 6 : 03.03 – U-BT CLUJ-NAPOCA vs CSȘ Mediaș
Etapa 7 : 10.03 – CSȘ-CSM Sighetu Marmației vs U-BT CLUJ-NAPOCA
Etapa 8 : 17.03 – U-BT CLUJ-NAPOCA vs CSȘ Târgoviște
Etapa 9 : 24.03 – LPS Bihorul CSM Oradea vs U-BT CLUJ-NAPOCA
Etapa 10 : 31.03 – U-BT CLUJ-NAPOCA vs CSU Sibiu

 

Grupa B semifinală are în componență 5 echipe din București, CS Agronomia 1, BC Slam, CSM, CSȘ4 Lumina și CN A Vlaicu și 1 din Ploiești, ABC T-Pack. Mi se pare mult mai dezechilibrată ca și grupa A, cu 3 echipe mari favorite.

 

Primele meciuri ale fazei semifinale au loc duminică 20 ianuarie. În grupa A se joacă meciurile Mediaș – U (ora 12.00), Oradea – Târgoviște (vineri la 11.00) și Sighet -Sibiu (12.00). În grupa B găsim meciurile CSȘ 4 Lumina – Agronomia (sâmbătă la 17.00), CNAV – CSM (11.30) și T-Pack – Slam (20.00).

 

La final…pronosticuri !

După cum spuneam, grupa A pare mult mai echilibrată. 5 echipe zic eu că se vor lupta pentru primele 3 locuri, echipa din Mediaș părând un pic mai în spate. După mine, U, Târgoviște și Oradea au primele șanse la locurile care duc la turneul final. Sighetul și Sibiul cu siguranță că pot încurca din calcule.

Grupa B arată mai clar. Agronomia, CSM și Slam arată cu un nivel peste celelalte trei echipe, măcar prin prisma rezultatelor fazei 1.

Cum sportul nu e matematică e foarte posibil să mă înșel. Sau nu 🙂 Ce va fi vom vedea. Oricum, ne așteaptă 2 luni (și un pic) foarte interesante. Pe www.raxsport.ro veți putea găsi în timp util rezultatele, programul și clasamentele pentru cele două grupe semifinale.

 

Deocamdată atât. Succes tuturor echipelor. Și să se califice cele mai bune !

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.