Volei U19 – FOTE : Ziua 0

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) debutează duminică 24 iulie în Slovacia la Banská Bystrica. Naționala de volei a României se află printre participantele la această competiție. În cele ce urmează vom afla lotul nostru, programul, adversarele și sistemul de desfășurare.

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) este o competiție care se desfășoară o dată la 2 ani. Are loc sub egida Comitetului Olimpic Internațional. Participă aici tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Ca și în cazul Olimpiadelor, există FOTE de vară (prima ediție având loc în 1991) și de iarnă.

A 16-a ediție de vară a FOTE are loc în Slovacia la Banská Bystrica. Ar fi trebui să aibă loc în 2021, dar din motive de pandemie a fost amânată pentru acest an.

Foto Wikipedia

Cu o populație de 81.000 de locuitori, Banská Bystrica este un oraș din partea centrală a Slovaciei, al șaselea ca mărime al țării. Cele mai multe monumente istorice sunt situate lângă piața centrală, care este dominată de un turn cu ceas construit în 1552. Cel mai vechi muzeu al orașului este fondat în 1889. Orașul are echipe în primele ligi de fotbal și hochei.

Între 24 și 30 iulie sportivi din 48 de țări vor concura la cele 10 sporturi (atletism, badminton, baschet, ciclism, înot, gimnastică artistică, handbal, judo, tenis și volei) înscrise în programul competiției.

România participă cu 92 de sportivi, înscriși la 8 discipline (lipsesc badmintonul și baschetul). Și ajungem la ce ne interesează în mod direct. 🙂

Echipa națională de volei a României a obținut calificarea la FOTE 2022 datorită locului 5 ocupat la Campionatul European U17 din 2020. Competiția de volei de anul acesta este dedicată sportivelor născute în anii 2004 și 2005.

Sistemul de desfășurare ? 8 echipe împărțite în 2 grupe. România face parte din grupa A, alături de Turcia, Polonia și Bulgaria. În grupa B sunt Italia, Serbia, Slovenia și Slovacia.

Duminică 24 iulie are loc festivitatea de deschidere. De luni 25 iulie până miercuri 27 iulie se joacă meciurile din grupe, Programul îl aveți mai jos.

Joi este zi de pauză. Vineri se joacă semifinalele, iar sâmbătă vom afla campioana și medaliatele ediției FOTE 2022.

Așadar :

Luni 25 iulie : 14.00 (15.00 ora de acasă) România vs Polonia

Marți 26 iulie : 19.00 România vs Bulgaria

Miercuri 27 iulie : 14.00 România vs Turcia

Foto COSR

Lotul deplasat în Slovacia de către antrenorii Marius Macarie și Marius Roșu le cuprinde pe :

Paula Partnoi – căpitanul echipei, evoluează pe postul de extremă, are numărul 10, a jucat în sezonul 2021-2022 la Volero Zürich

Iarina Axinte – coordonatoare, 9, CSM Volei Alba Blaj

Ștefania Cheluță – universal, 19, CSM Volei Alba Blaj

Andra Badiu Savu – centru, 11, CSM Lugoj

Teodora Iancu – extremă, 15, Dinamo București

Tara Cristea – centru, 5, Dinamo București

Alexandra Ion – libero, 18, Dinamo București

Gabriela Dumitru – extremă, 2, Dacia Mioveni

Maria Nemeș – coordonatoare, 7, Dinamo București

Dalia Vârlan – centru, 17, Dinamo București

Lorena Roșca – libero, 3, CTF București

Ilinca Știrbu – extremă, 12, CSM Focșani

Fetele au plecat ieri spre Slovacia, au ajuns cu bine. Azi la 20.30 ora Slovaciei (+1 acasă) vor fi prezente la festivitatea de deschidere a FOTE 2022. Iar de mâine la treabă. 14.00 este ora primului meci.

Le vom ține pumnii ! Hai România !!!

Leave a Reply

Your email will not be published. Name and Email fields are required.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.